Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Advokat melder ud: Mette Frederiksen vil blive dømt ved en rigsret

Politik

22/09/2022 14:07

Redaktionen

Hvis statsminister Mette Frederiksen kommer for en rigsret, vil hun blive dømt. Så klart lyder vurderingen fra den ene advokat, der har lavet den uvildige advokatundersøgelse på baggrund af minkkommissionen.

Det var et uenigt Folketing, der vedtog, at Mette Frederiksen ikke skulle for en rigsret grundet hendes handlinger i minksagen under corona-epidemien.

Det fik dog Nye Borgerlige til at samle penge ind til, at de kunne få lavet en uvildig advokatundersøgelse. Denne advokatundersøgelse er klar i dag.

Noget overraskende melder advokaterne ud, at de føler sig meget overbeviste om, at Mette Frederiksen ville blive kendt skyldig, hvis der blev foretaget en rigsret på baggrund af sagen.

Da Ekstra Bladets journalist, Brian Weichart, spørger advokaterne om, hvorvidt det ville føre til en dom, hvis Statsministeren og den tidligere fødevareminister Mogens Jensen blev tiltalt i en rigsret, er svaret ganske klart.

"Det er min forventning, at det vil føre til domfældelse af de pågældende to ministre," fortæller advokaten ifølge B.T.

Til gengæld mener advokaterne altså ikke, at der ville kunne fældes dom over ministrene Magnus Heunicke, Simon Kollerup, Jeppe Kofoed, Trine Bramsen eller Nick Hækkerup.

Hvad mener du, skal Statsministeren stilles for en rigsret?

Mest Læste

Annonce