Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Afslører: Mette Frederiksen vil skære i dagpengene

Politik

07/9/21 9:25

LTT

I dag præsenteres et reformudspil, der - hvis det bliver til virkelighed - vil betyde at visse danskere får færre penge mellem hænderne

Mandag eftermiddag indkaldte statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringstoppen til pressemøde, der finder sted tirsdag formiddag. Pressemødet er en præsentation af regeringens nyeste reformudspil. 

Udspillet har fået navnet 'Danmark kan mere 1'. Et par timer før, det skal præsenteres, så begynder detaljerne om, hvad udspillet går ud på at blive kendt af offentligheden. 

Nyhedsbureauet Ritzau erfarer tirsdag formiddag, at hvis udspillet bliver til virkelighed, så vil det resultere i at en gruppe danskere får færre penge mellem hænderne. Regeringen planlægger nemlig at sænke dagpengesatsen for visse modtagere.

Vil pille ved dagpengesystemet

Nyhedsbureauet afslører, at regeringen vil skære i dagpengesatse til unge nyuddannede, der ikke har børn. Denne gruppe modtager i dag 13.815 kroner i dagpenge om måneden. I fremtiden kan dette beløb blive sat ned til 9500 kroner, hvis regeringens nye reforudspil bliver til virkelighed. 

TV 2 fortæller desuden, at regeringen også lægger op til en ændring af dagpengesystemet. Det vil betyde, at der indføres en trappemodel med en forhøjet sats for dem, der lige er blevet ledige - en sats, som derefter så gradvist nedjusteres.

Hvad præcis reformudspillet dækker over vil formentlig stå mere klar tirsdag formiddag, når statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) toner frem på pressemødet, der finder sted klokken 10.00 i Spejsalen i Statsministeriet

 

Annonce