Foto: Pressefoto.dk
Foto: Pressefoto.dk

Barbara Bertelsen scorer konstant kæmpe bonusser: Det holdes skjult hvem der bevilger dem

Politik

23/07/2022 06:25

Redaktionen

Selv om hendes faste løn har direkte kurs mod 3 millioner kroner om året, modtager Barbara Bertelsen konsekvent store bonusser. Men hvem der tildeler dem er ikke noget, skiftende arbejdsgivere ønsker at fortælle.

De seneste uger har langt fra været optimale for Statsministeriets øverst placerede embedsmand, departementschef Barbara Bertelsen. For i forlængelse af offentliggørelse af Minkkommissionens konklusioner er det åbne spørgsmål, om hun står foran en fyreseddel.

Det på trods af, at hun bedømt på de konsekvente udbetalinger af bonusser fra skiftende politiske chefer, fremstår som politikernes absolutte førstevalg som departementschef – uanset partifarve.

Det kan ses ved at hendes bonusser for alvor tog fart i 2016, hvor den konservative Søren Pape Poulsen var Barbara Bertelsens politiske chef, mens hun var departementschef i Justitsministeriet.

Ifølge Journalista.dk modtog hun dette år en bonus på 105.000 kroner, mens beløbet for 2021-indsatsen stod skatteyderne i 125.000 kroner.

Men hvem det præcist er som bevilger de store bonusser til den skandaleombruste embedsmand, er dog langt fra noget, arbejdsgiverne ønsker at oplyse om. Således lyder meldingen fra Justitsministeriet, at det ikke er noget, offentligheden har krav på at vide.

Det på trods af, at Offentligheden ellers giver en lang række muligheder for aktindsigter i, hvad embedsmænd tjener og om de indenfor de seneste år, har modtaget tjenestelige påtaler.

Mest Læste

Annonce