Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Boligejere får et skattefrit beløb på 800 millioner kroner

Politik

01/6/21 9:29

LTT

Boligejere har i 10 år betalt for meget i boligskat, men de har endnu ikke fået at vide, hvornår de får pengene retur. 715.000 boligejere får en skattefri rentegevinst på 806 millioner kroner i år. Denne gevinst tilfalder nu de boligejere, som siden 2011 har betalt for meget i boligskat.

Boligejerne har nu 13 milliarder til gode. Grunden til at boligejerne har så mange penge til gode, er at boligskatterne har været ude af trit med virkeligheden, og det har de været siden år 2011. Boligejerne kan dog først få deres penge tilbage, når der er udsendt nye vurderinger. De er til gengæld garanteret en årlig rente på 6,2 procent og denne rente er skattefri. Det skriver Finans. “Det vildeste med den skattefrie rente er, at den beregnes pr. påbegyndt år. De fleste boligejere tænker derfor sikkert, at vurderingsmyndighederne gerne må skynde sig langsomt med udsendelsen af de nye vurderinger.” siger chefkonsulent hos revisionshuset BDO Henning Boye Hansen til Finans.
 

I gennemsnit 30.000 kroner
Den samlede udbetaling, kan ende med at svare til et års overskydende skat, dog vil det være en mindre gruppe der modtager så stort et beløb. “Det bliver en fest for folk i provinsen.” konstaterer Henning Boye Hansen til Finans. Hovedparten af de 715.000 boligejere bor i provinsen, og der er stor forskel på, hvor mange penge de har tilgode. Boligejere i Odsherred, Vordingborg og Struer skal i gennemsnit have 30.000 kroner tilbage. 

Endnu ikke præsenteret en endelig plan

Regeringen har endnu ikke præsenteret en endelig plan for, hvornår vurderingerne sendes ud. Skatteministeriet oplyser dog, at pengene til tilbagebetaling af skat samt renterne er indregnet i Finansloven. Det skriver Finans

 

Annonce