Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borgmester genopstiller ikke - sender voldsom svada mod sit eget parti

Politik

02/01/2024 11:41

J. Bøgen

Det er især samarbejdet med lovgiverne på Christiansborg, han ikke længere kan holde ud.

Borgmesteren i Faaborg Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S) genopstiller ikke som borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg.

Det skriver borgmesteren selv i et opslag på Facebook

Den 60-årige politiker har været borgmester i Faaborg Midtfyn Kommune siden 2018, men i løbet af den tid er det blevet klart for ham, at det slider på ham at skulle samarbejde med politikerne på Christiansborg.

Han føler nemlig ikke, at kommunerne har nogen chance for at leve op til borgernes forventning til velfærd - simpelthen fordi pengene og rammerne fra Christiansborg ikke følger med kommunernes behov.

"Nogle gange virker det som om, at det handler mere om at få den rigtige overskrift i de nationale medier, end det handler om at løse de problemer, som faktisk eksisterer i vores samfund. Det inkluderer også mit eget parti," siger Hans Stavnsager til DR.

Erfaren herre

Hans Stavnsager har været medlem af socialdemokratiet i 42 år, og overvejer i øjeblikket, om han skal genopstille som menigt medlem af byrådet.

I opslaget skriver borgmesteren, at det har været en svær beslutning:

"I dagens udgave af vores lokale avis er der et længere interview, hvor jeg bl.a. fortæller, at jeg har besluttet mig til ikke at genopstille som borgmester til kommunalvalget om 2 år. Det har været en svær beslutning, for der er meget i vores kommune, som jeg er glad for - ikke mindst samarbejdet med resten af kommunalbestyrelsen og med vores mange dygtige og engagerede ledere og medarbejdere.

Men afstanden mellem de forventninger til den kommunale velfærd, som vores borgere har (godt hjulpet på vej af retorikken fra Christiansborg), og de rammevilkår, som vi som kommune har for at levere velfærd, oplever jeg bliver større og større. Og samtidig oplever jeg i alt for mange tilfælde, at de statslige departementer, styrelser, tilsyn mv. fungerer som modstandere i stedet for som medspillere, og at alt for mange beslutninger fra Christiansborg handler mere om overskrifter i den landsdækkende presse end om den virkelighed, vi som kommuner kæmper med.

Jeg kan mærke på mig selv, at det går ud over mit gode humør og dermed min motivation. Og jeg har ikke lyst til at ende som en sur gammel mand, der konstant brokker sig over tingenes tilstand (nogle vil nok sige, at det skib er sejlet for længst, men så en endnu mere sur gammel mand).

Jeg vil gerne understrege, at jeg fortsætter for fuldt tryk som borgmester i de næste to år frem til valget. Jeg har en ambition om at aflevere en kommune i absolut topform til min efterfølger. Og jeg har også meddelt mit parti, at hvis de synes, det er en god ide, så står jeg gerne på stemmesedlen og vil forsøge at blive valgt som menigt kommunalbestyrelsesmedlem i den næste periode. Der er rigtig mange ting, som vi arbejder med lokalt, som jeg synes giver god mening, og som jeg gerne vil arbejde videre med. Og hvor jeg også synes, at jeg fortsat har noget at bidrage med.

Det allersværeste ved beslutningen har været, at jeg ved, at den vil skuffe nogle mennesker, som jeg holder af og respekterer. Men når jeg mærker efter, er jeg ikke i tvivl om, at det en den rigtige beslutning - både for FMK og for mig."

Mest Læste

Annonce