Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

DF: Undervisning i Muhammedkrisen skal være et lovkrav

Politik

11/5/21 6:42

LTT

Ifølge Dansk Folkeparti skal det gøres til et lovkrav at danske skoleelever undervises i Muhammedtegningerne og Muhammedkrisen.

Dansk Folkeparti mener at det skal ske i samfunds- og danskundervisningen på alle uddannelsesniveauer. Retsordfører Peter Skaarup mener at det vil gøre det lettere for undervisere hvis de ikke skal tage beslutningen, om hvorvidt der skal undervises i krisen eller ej. 

“Det er forfærdeligt, at vi har en situation, hvor en lærer ikke tør bruge Muhammedtegningerne. Derfor er der brug for, at vi siger til vores undervisere, at det er en pligt - et krav - sådan, at der ikke er nogen mulighed for at undslå sig” siger partiets retsordfører Peter Skaarup til DR. 

Gøres til lovkrav
Dansk Folkeparti mener at hvis beslutningen og overvejelsen om at undervise i Muhammedtegningerne og Muhammedkrisen tages fra underviserne og i stedet gøres til et lovkrav fra politisk hold vil man i fremtiden kunne undgå trusler mod eksempelvis undervisere. “Hvis man indfører på skrift, at Muhammedtegningerne altså er en del af undervisningen, så stiller vi lærerne stærkere over for elever eller andre, fordi de kan sige, det er ovenfra, de har fået at vide, de skal gøre det, og 'ikke noget jeg selv kan vurdere', siger Peter Skaarup. 

På alle uddannelsesniveauer 
Dansk Folkeparti mener at det skal være gældende for grundskolen, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. “Det er jo en del af Danmarkshistorien. Det er en del af vores historie, vores grundlag, at vi står fast på ytringsfriheden, uanset om det er i tale eller i tegning” Siger Peter Skaarup. På nuværende tidspunkt er det op til den enkelte underviser og vurdere om de vil undervise i emnet eller ej.