DI: Regeringsgrundlag sætter en god retning for Danmark

Politik

28/06/2015 19:03

Nick Allentoft

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understreger med regeringsgrundlaget ”Sammen for Fremtiden”, at velstand er forudsætningen for velfærd. Det glæder DI, som hæfter sig ved de mange positive tiltag, som kan styrke virksomhedernes muligheder for at skabe vækst og job i Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understreger med regeringsgrundlaget ”Sammen for Fremtiden”, at velstand er forudsætningen for velfærd. Det glæder DI, som hæfter sig ved de mange positive tiltag, som kan styrke virksomhedernes muligheder for at skabe vækst og job i Danmark.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

- Regeringen har sat sig for at skabe et solidt grundlag for ny vækst og flere arbejdspladser i Danmark. Det er meget positivt – for virksomhederne, for deres medarbejdere og vores samfund, og vi kan kun opfordre resten af Folketingets partier til at bidrage til at skabe gode vilkår for virksomhederne og deres medarbejdere, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

DI har både forud for og under valget arbejdet for at sikre et politisk fokus på, hvad Danmark skal leve af, frem for blot at fordele velfærden. Det fokus på at sikre et stærkt erhvervsliv er godt til stede i regeringsgrundlaget, vurderer DI’s adm. direktør.

- Den helt akutte opgave for regeringen og Folketinget netop nu er at sikre, at virksomhederne kan få de medarbejdere, de skal bruge for at kunne skabe vækst i vores samfund. Regeringsgrundlaget rummer flere gode bud på at løse den udfordring. Det gælder ikke mindst ambitionerne om at sænke topskatten og at hjælpe flere danskere fra offentlig forsørgelse ud i et job, siger Karsten Dybvad.

Han fremhæver samtidig, at regeringen vil sikre danske virksomheder lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, ligesom temaerne for trepartsdrøftelser blandt andet vil være at styrke danske virksomheders konkurrenceevne, uddannelse, flytte flere fra offentlig forsørgelse til job og sikre, at det danske arbejdsmarked kan håndtere udenlandsk arbejdskraft.

- Det er et meget positivt signal, at regeringen vil sikre, at danske virksomheder har mulighed for at ansætte de dygtige udenlandske medarbejdere, de har behov for. Vi vil samtidig bidrage konstruktivt til trepartsdrøftelser om, hvordan vi både kan hjælpe flere danskere i job og sikre, at vores arbejdsmarked selvfølgelig også kan håndtere de udlændinge, som kommer hertil for at arbejde her.

Ifølge DI er det også glædeligt, at regeringen vil rette op på det pludselige indgreb mod aktiebeskatningen i familieejede virksomheder, som den tidligere regering gennemførte i februar.

-  Vi har tusinder af familieejede virksomheder i Danmark, der står over for et generationsskifte. Både for dem og deres medarbejdere er det rigtig godt nyt, at regering vil værne om de vilkår, som i årtier har sikret, at danske familieejede virksomheder har kunnet komme godt igennem et generationsskifte, siger Karsten Dybvad.

Mest Læste

Annonce