Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter besøg: Mette Frederiksen reagerer

Politik

18/5/21 8:24

Theis

Mandag var der fint besøg i Danmark.

I et nyt opslag på Facebook siger statsminister Mette Frederiksen (S) tak.

"Tak til Antony Blinken, USA’s udenrigsminister, for et rigtig godt møde," skriver Mette Frederiksen om den amerikanske minister, der mandag er på besøg her i landet. 

"Jeg er glad for, at Antony Blinken har valgt at besøge Danmark så kort tid efter, han er tiltrådt. Vores to lande er nære allierede, og samarbejdet på tværs af Atlanten er og bliver den vigtigste alliance for frihed og demokrati."

Statsministeren mener, at den store verdensmagt og det lille land lige nu deler skæbne. 

"Lige nu deler vi skæbne i en pandemi. Vaccinerne er fortsat vores vigtigste våben mod corona. Vi talte derfor om, hvordan vi producerer flere og får dem udrullet – herhjemme, i USA og i resten af verden."

Har stor betydning

"USA og Danmark har mange fælles interesserm," slår Mette Frederiksen fast i sit opslag, inden hun fortsætter:

"Og kampen mod klimaforandringerne er igen blevet en af dem. Det har stor betydning, at USA har taget det globale klimalederskab på sig. De er klar til at sætte ordentligt skub i den grønne omstilling. Og dygtige danske virksomheder er klar til at levere de grønne løsninger, USA får brug for."

Afslutningsvis kommer statsminister Mette Frederiksen med en fremstrakt hånd til præsident Biden og hans udenrigsminister. 

"Jeg glæder mig til at styrke og udvikle det tætte samarbejde og venskabet med USA."