Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter krænkede adfærd: Mette Frederiksen beklager dybt

Politik

14/6/21 10:17

LTT

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterer nu på de syv kvinder, der i Socialdemokratiet har følt sig krænket af en ansat i partiet.

De syv beretninger om krænkelse i Socialdemokratiet, dækker over at kvinder er blevet slikket i øret og at de har følt sig presset til at have samleje med vedkommende. Manden arbejder ikke længere i partiet. Mette Frederiksen har tidligere givet fuld opbakning til de kvinder, der trådte frem med deres historier. Hun har dog efterfølgende fået kritik, for ikke at have udtalt sig, om de konkrete sager, det beklager hun nu: “Jeg beklager dybt de oplevelser, de (kvinderne red.) har haft. Jeg har gjort klart fra start, at man skal opføre sig ordentligt i og omkring Socialdemokratiet, og at det er et fælles ansvar, at der er et arbejdsmiljø, som vi alle sammen kan holde ud at være i. Så jeg er både ærgerlig over og ked af, at der er nogen, der har haft de oplevelser.” Det siger Mette Frederiksen på et pressemøde. 

Efterlyser at Mette Frederiksen træder frem
Flere af de krænkede kvinder har efterlyst at Mette Frederiksen træder frem. Da den daværende overborgmester Frank Jensen (S) trak sig fra sin post, sidste år, efter flere krænkelser, sagde Mette Frederiksen at hun “bakker op om alle de kvinder, der nu siger fra.” Det mener en af de krænkede kvinder ikke at Mette Frederiksen lever op til. Til den kritik svarer Mette Frederiksen “Jeg har svært ved at se andet, end at man i disse sager skal have en ordentlig ramme, hvor der er retssikkerhed for alle implicerede parter og kan kun opfordre til, at man bruger advokatordningen. Man er selvfølgelig i sin fulde ret til at give sine holdninger til kende og dele sine erfaringer i offentligheden.”

Ikke længere ansat i partiet
Flere af de krænkede kvinder, har netop klaget over Socialdemokratiets håndtering af sagen. De er stået frem i blandt andet tv-dokumentarer om krænkelser og fortæller at de aldrig er blevet kontaktet af Socialdemokratiet efterfølgende. Den pågældende mand, er ikke længere ansat i partiet, efter at han selv har forladt partiet frivilligt. Det oplyser BT.

 

Annonce