Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eksotiske badestrande og feriedestinationer: Toppolitiker fyrede den af under kortvarig ansættelse

Politik

21/6/22 10:51

Redaktionen

De spændende rejsemål stod på det nærmeste i kø for Kristian Jensen, da han kortvarigt var Danmarks specielle FN-udsending.

Indenfor de seneste år, har en række store profiler forladt dansk politik. Senest Nick Hækkerup, der skiftede jobbet som justitsminister ud med en direktørpost i en brancheorganisation.

En anden er Kristian Jensen, der sidste år stoppede sin politiske karriere, for i stedet at blive regeringens specielle FN-udsending. Det i bestræbelserne på at sikre, at Danmark for fremtiden kan blive medlem af Sikkerhedsrådet.

Det blev dog kun til et kort mellemspil for Kristian Jensen, der dette forår i stedet startede som direktør for interesseorganisationen Green Power Denmark.

Men som Bjørknæs.dk kan afsløre, lå Kristian Jensen bestemt ikke på den lade side, mens han var ansat i Udenrigsministeriet.

Således viser aktindsigter, at den tidligere Venstre-minister blandt andet besøgte eksotiske destinationer som Mauritius og Seychellerne, der begge er kendte for at have nogle af verdens bedste badestrande. På samme måde som skatteyderne også måtte holde for, da han lagde vejen forbi andre eksotiske feriedestinationer som Guyana, Trinidad & Tobago og Palau.

Omvendt fandt Kristian Jensen det ikke nødvendigt, at besøge mere traditionelle danske FN-allierede som Sverige, Norge og Finland, før han forlod sin højtprofilerede stilling.