Foto: Shutterstock

Ellemann vil have svar: Løkke, hvem peger du på som statsministerkandidat?

Politik

19/04/2021 10:21

LTT

I sidste uge kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen vil starte et nyt parti. I den forbindelse vil Jakob Ellemann-Jensen have svar og skærper tonen over for Lars Løkke Rasmussen.
Han opfordrer nemlig Lars Løkke Rasmussen til at melde klart ud, hvem han vil pege på som statsministerkandidat. Det skriver Netavisen Pio.    Jakob Ellemann-Jensen udtaler: “Lad os få at vide, hvem han ønsker at pege på som statsministerkandidat. Det står ikke lysende klart for mit vedkommende.”   Tavshed fra Løkke
Selvom det var en klar opfordring til Lars Løkke, der kom i en partilederrunde i folketingssalen 13. april, blev Venstres formand mødt med tavshed. Jakob Ellemann-Jensen blev spurgt til, hvad et kommende Løkke-parti vil have af betydning for et kommende valg. Da Jakob Ellemann Jensen blev spurgt ind til Lars Løkke Rasmussens intentioner med et nyt parti svarede han: “Lad os nu se, hvad han kan trække op af hatten. Det er jeg spændt på.”    Med denne kommentar hentyder Jakob Ellemann-Jensen til Lars Løkkes overraskende forslag ved folketingsvalget i juni 2019 om et bredt samarbejde henover midten med Venstre og Socialdemokratiet. Dengang havde Lars Løkke Rasmussen forberedt nyheden om det foreslåede samarbejde længe, men ingen i Venstre var indviet i den idé. Den blev breaket samme dag, som Lars Løkke Rasmussens bog var på gaden. I denne var et helt kapitel med et SV-samarbejde.    Kristian Jensen og Inger Støjberg lagde afstand  Der var stille fra Venstres bagland, da Lars Løkke Rasmussen smed idéen om en ny regering. Dog ikke fra Venstres daværende næstformand, Kristian Jensen, som tog afstand til udmeldingen. Han udtalte dengang: ”Jeg noterer mig, at Lars Løkke Rasmussen siger, at hans førsteprioritet er en borgerlig-liberal regering, og det synes jeg, er en rigtig førsteprioritet.” Kunne du forestille dig som andenprioritet at have en SV-regering? Spurgte Berlingske dengang. ”Nej. Jeg forestiller mig at lægge kræfter i, at førsteprioriteten bliver en realitet,” lød Kristian Jensens svar.    Også Inger Støjberg, daværende udlændingeminister, lagde afstand til idéen med kommentaren, at hun går til valg på, at Danmark igen skal have "en borgerlig regering, der fører en stram udlændingepolitik.”   Borgerlig regering? Det blev som sagt aldrig til en SV-regering, da Mette Frederiksen afviste Lars Løkke Rasmussens idé om en SV-regering. Med det nye midterparti Lars Løkke Rasmussen er ved at søsætte, er mulighederne derfor åbne for, hvilken statsministerkandidat han peger på til et kommende folketingsvalg.  

Mest Læste

Annonce