Foto: Europabevægelsen

EU bør presse VM væk fra Qatar: "Nærmer sig moderne slaveri"

Politik

28/04/2021

Theis

Qatar blæser på menneskerettighederne og i tusindvis af migrantarbejdere omkommer hvert år eller lever under umenneskelige forhold. EU bør derfor melde klart ud, at Qatars værtskab for VM i fodbold er uacceptabelt, lyder det fra Europabevægelsen.

Næstformand for Europabevægelsen Jens-Kristian Lütken efterlyser en hårdere kurs over for Qatar.

”Hvis ikke VM-slutrunder og OL skal ende med udelukkende at blive en tumleplads for verdens despoter, så er vi nødt til at sige fra. Den frie verden bør slå i bordet og melde klart ud, at Qatar godt kan glemme at afholde VM i fodbold. For amerikanerne er fodbold en temmelig perifer sportsgren, så det bliver nok ikke Det Hvide Hus, der kaster sig ind i det værdipolitiske spørgsmål, så undskyld udtrykket: Bolden ligger hos EU. Det er vores opgave at sætte en stopper for galskaben” – udtaler næstformand for Europabevægelsen Jens-Kristian Lütken.

6500 migrantarbejdere har mistet livet

Mindst 6500 migrantarbejdere har mistet livet, siden Qatar blev tildelt værtskabet for VM. Det er et meget højt tal og et faktum, vi ikke blot kan se igennem fingrene med, når spillerne løber på banen næste år.

”De mange døde migrantarbejdere siger noget om, at myndighederne i Qatar er fuldstændig ligeglade med de forhold, de hundredtusindvis af migrantarbejdere bliver budt. Det nærmer sig moderne slaveri og er fuldstændig uforeneligt med en glædelig begivenhed som VM i fodbold. Fodboldfans over hele verden er ikke i tvivl om, at Qatar ikke bør afholde slutrunden, men de kan ikke påvirke beslutningerne. Derfor er der behov for et stærkt signal fra EU om, at Qatar bør fratages værtskabet for VM” – udtaler Jens-Kristian Lütken.

 

Mest Læste

Annonce