Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fagbevægelsen med opfordring til regeringen i sygeplejestrejken

Politik

18/5/21 12:02

LTT

Fagbevægelsen Hovedorganisation vil have regeringen til at nedsætte et udvalg for at undersøge om sygeplejerskerne får for lidt i løn, ifølge TV2.

Denne undersøgelse kan komme til at blive en central brik i forsøget på at undgå de nuværende overenskomstforhandlinger mellem Dansk Sygeplejerråd og kommunerne og regionerne ender i en strejke.

Løsning på langsigtede problem

TV2 erfarer, at FH’s forretningsudvalg holdt et møde i mandags, hvor denne opfordring var det eneste punkt på dagsordenen til regeringen. TV2’s erhvervskommentator, Ole Krohn, forventer, at regeringen vil tage imod forslaget for at finde en løsning på de mere langsigtede problemer med lønstrukturen.

Årsag til utilfredsheden bland sygeplejerskernes angående deres løn stammer fra en gammel Tjenestemandsreform fra 1969, der har placeret dem på den lave løntrappe, som de stadig kæmper med i dag. Deres utilfredshed fik dem til at forkaste den overenskomst, der var blevet foreslået og derfor er kampen nu endt i Forligsintuitionen.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) udsendte konfliktvarslet i slutningen af april, og hvis de ikke kan få frem til enighed med kommunerne og regionerne om en ny overenskomst, kan der potentielt udbryde strejke på fredag. Der er tale om 5350 sygeplejersker, der vil deltage i strejken.

Annonce