Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Flertal i Folketinget kræver udrejsecenter på Langeland stoppet

Politik

20/5/21 1:03

LTT

I onsdags blev det besluttet at der på Langeland skal opføres et udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle. Nu vil en samlet blå blok stoppe regerings planer om et udrejsecenter på Langeland.

Pålægger regeringen straks at standse planlægningen
En samlet blå blok fremsætter et beslutningsforslag til Folketinget, om at stoppe regeringens planer om et udrejsecenter på Langeland. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard fortæller til TV 2 at folketinget pålægger regeringen straks at standse planlægningen af Udrejsecenter Holmegaard på Langeland og i stedet indkalde Folketingets partier til drøftelser af de mulige placeringer af et kommende udrejsecenter, det står i beslutningsforslaget.

SF bakker op om forslaget 
Udover partierne i blå blok bakker også SF op om forslaget. Det oplyser TV 2 s politiske ordfører til TV 2

Ingen anden mulighed
Ifølge Pia Kjærsgård (DF) er der ingen anden mulighed, når regeringen beslutter noget så drastisk uden at vende det med Folketingets partier inden. “Vi synes, det er så drastisk en beslutning, som skaber så meget røre og påvirker så mange mennesker. Det skal bare stoppes” siger hun til TV 2.

Ikke sikkert at regeringen ændrer deres holdning
Regeringens beslutning om at oprette et udrejsecenter er administrativ og kræver derfor ikke et flertal i Folketinget. Derfor er det ikke sikkert at regeringen ændrer deres holdning, også selvom et flertal er mod dem. Regeringen er i deres fulde ret til at gøre alligevel, men vi vil virkelig gøre meget for at få det udrejsecenter stoppet” siger Pia Kjærsgård til TV 2.

 

 

Annonce