Foto: capitalofchildren.com

FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

Politik

24/03/2021 11:05

Theis

Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

Mere vindenergi og grønne fødevarer, bedre børnetrivsel, lige adgang til verdens ressourcer, mere uddannelse til piger og ligestilling mellem køn. Løsningsforslagene til verdens problemer er mange, og det er typisk noget, de voksne diskuterer. Men hvad tænker de, som skal overtage verden fra de voksne, om alle problematikkerne? Det er omdrejningspunktet for Children’s General Assembly, der kulminerer i Billund, Børnenes Hovedstad, i september 2021. Her skal børn fra hele verden nemlig blive enige om et manifest, der skal afleveres til statslederne i New York. 

Til september løber FN’s generalforsamling af stablen i New York. Samtidig mødes ambitiøse og visionære børn og unge i Billund for at komme med deres bud på, hvordan vi løser verdens udfordringer. 

’’Verdens ledere holder vores fremtid i deres hænder, men fremtiden tilhører os, og nu har vi muligheden for selv at være med ved bordet og for at komme til orde,’’ siger Dicte Ø. Christensen på 13 år fra Billund i invitationsvideoen til Children’s General Assembly 2021, som du finder her.  

Læs meget mere om Children’s General Asssembly på https://capitalofchildren.com/da/bornenes-topmode/

Mest Læste

Annonce