Foto: Steen Brogaard

Første møde i Rigsretten: Inger Støjbergs skæbne skal afgøres

I dag fredag møder Inger Støjberg for første gang op i Rigsretten til et af de indledende møde om i den retssag der skal afgøre hendes fremtid. Grunden til at Inger Støjberg skal stilles for en rigsret skyldes, at hun tilbage i 2016 ifølge anklagerne udførte en ulovlig instruks, om at par i asylcentre skulle skilles, hvis den ene part var mindreårig. I Danmarkshistorien er det blot den sjette rigsretssag.

Udsendte ulovlig instruks
I 2016 udsendte Udlændinge- og Integrationsministeriet en pressemeddelelse om, at alle par på asylcentre skulle skilles ad, hvis den ene var under 18 år. Hos embedsværket blev det opfattet som en instruks, og derfor begyndte de straks at skille parterne ad. Efterfølgende har Folketingets Ombudsmand slået fast, at det var en ulovlig instruks. Folketinget har i et flertal besluttet at stille Inger Støjberg for en rigsret. 

I Danmark er det sjældent at der indledes sager der ender i en rigsret. Sidste år, blev der stemt for at Inger Støjberg skulle for en rigsret. Sidenhen, har Folketingets partier også skulle tage stilling til om Statsminister Mette Frederiksen (S) skulle have rejst en sag i rigsretten  mod sig, på baggrund af mink-skandalen, og dermed have gjort et brud på den danske Grundlov. 

Rigsretten indledes i dag og Inger Støjberg har selv haft et ønske om at den får ‘størst mulig opmærksomhed’ 

Både DR, TV2, Ritzau, Politiken og dk4 har fået tilladelse til at sende billeder og lyd direkte fra Folketingets Landstingssal. Men det er lige nu et åbent spørgsmål, om medierne får lov til at sende meget mere end et par minutter.

 

Mest Læste

Annonce