Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Genåbningen af Danmark: Her er regeringens krav

Politik

23/3/21 9:08

Theis

Nye Borgerlige har valgt at forlade forhandlingerne på genåbningen af Danmark, da de ikke vil være med på regeringens krav.

Siden klokken 12.00 har der været forhandlinger mellem regeringen og partilederne i folketinget.

På dagsordenen er at nå til enighed om en langsigtet genåbningsplan af Danmark, og her går bølgerne højt. Hvert fald så højt, at Nye Borgerlige har valgt at forlade forhandlingerne.

Her er regeringens krav

Pernille Vermund og Nye Borgerlige vil nemlig ikke være med til de krav, som regeringen stiller op, for at man kan åbne blandt andet restauranter og cafeer igen.

Til Ritzau fortæller Pernille Vermund, at regeringen har et stort krav, og det er, at coronapasset skal tages i brug, hvis man gerne vil ind på en restaurant eller en cafe.

“Forudsætningen for, at regeringen overhovedet vil tale om genåbning, er, at man indfører coronapas,” fortæller Pernille Vermund ifølge Ritzau.

Partilederen for Nye Borgerlige mener ikke, at man skal give regeringen flere magtmidler, som de i sidste ende kan misbruge.

“Nu indfører man endnu et magtmiddel for regeringen. Historien har vist, at når regeringen får et magtmiddel, så bruger den det, og indimellem også misbruger det,” fortæller hun til Ritzau.

Tidligere i dag meldte Politiken ud, at deres kilder berettede om, at der er mulighed for en afklaring allerede i aften. Dermed kan det lade sig gøre, at danskerne senere på aftenen kan få at vide, hvad der kommer til at genåbne i Danmark som det næste.

Her på Dagens.dk holder vi naturligvis øje med udviklingen.

Annonce