Grundlovsdag: Studerende forsvarer demokratiet med Podcasts

Politik

01/06/2017 08:50

Professionshøjskolen Absalon

Demokratiets vogtere. Det kan man kalde de offentlige administratorer, der har en ansvar for at støtte op om demokratiet. Grundlovsdag lancerer studerende på administrationsbachelor-uddannelsen derfor en ny podcast om samfundslitteratur.
Bøger om samfundslitteratur indeholder ofte vigtige problemstillinger, der bør nå ud til flere for at udbrede kendskabet til de grundpiller, som demokratiet hviler på. Fra og med grundlovsdag bliver der taget fat på opgaven gennem et helt nyt samarbejde mellem University College Sjælland og forlaget Samfundslitteratur. Foreløbig skal fire bøger ud til lytterne i programmer, hvor forfattere, undervisere og også studerende også er med. 

“Fagnørd” bliver titlen på programmerne, der henvender sig til dem, der er nysgerrige på samfundets indretning og udvikling. Rent praktisk bliver udsendelserne langt på administrationsbacheloruddannelsens podcast-kanal “POAcast”. 

Den første udsendelse går i luften grundlovsdag og tager fat på indholdet i den meget roste bog ”Ansvaret, der forsvandt”, der netop handler om embedsmændenes rolle i forskellige aktuelle skandalesager, såsom skattesagen., statsløsesagen, jægerbogssagen, skandalen om overbetalte sygehuse og meget andet. I udsendelserne deltager studerende i faglige dialoger med forfatterne, der derved får mulighed for at præsentere indholdet i bogen på en ny måde, der er let tilgængelig. Torben Kastrup, der er underviser på uddannelsen og vært for podcasten, oplever, at andre end studerende kan have stor glæde af denne type af Podcasts med vitaminer til hjernen, som ligger klar på nettet til alle dem, der vil lytte med. Og det behøver ikke kun at være studerende. “Faglige udsendelser kan sagtens have en bredere appel end studerende. Også helt almindelige engagerede borgere kan have nytte og underholdningsværdi ud af programmerne”, siger han og fortæller, at POAcast har mange lyttere, der ikke er tilknyttet UCSJ. “Men vi skal gerne have endnu flere med, så jeg jeg synes, at grundlovsdag er et godt tidspunkt at lancere den nye serie, for der er dagen, hvor vi skal tænke over, hvordan vi selv kan bidrage til at understøtte ånden i grundloven. Det kræver viden og det kræver forståelse, og det får man ikke ved at nøjes med overskrifterne i aviserne”, siger han. Du finder “Fagnørd” udsendelserne ved at søge på ”POAcast” på din podcast-afspiller – eksempelvis iTunes.
  Du kan også finde POAcast på www.spreaker.com/poacast  

Mest Læste

Annonce