Gruppeformand får AL-borgmesterpost i København

Politik

28/10/18 5:21

Nick Allentoft

Alternativet har valgt afløseren for Niko Grünfeld som kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Franciska Rosenkilde bliver ny kultur- og fritidsborgmester for Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation.

Det står klart søndag eftermiddag ved et valgmøde i Vanløse, hvor medlemmerne af lokalforeningen i København havde mulighed for at afgive deres stemmer på en af de tre kandidater til posten.

Rosenkilde, der er gruppeformand for partiet, fik 97 af de 188 stemmer og har dermed opbakning fra over halvdelen af stemmerne.

Læs også: Folketingskandidat fra ALT siger stop

Hun er 42 år og uddannet geograf, men har i mange år arbejdet som kok.

- Jeg kan ikke se, at Alternativet på nogen måde er i splittelse. Jeg kan se, at vi har så mange medlemmer, der vil det her projekt, som er så vigtigt.

- Nu har vi en ny kultur- og fritidsborgmester. Nu skal vi fandeme have gang i den bæredygtige omstilling, var de første ord fra den nye borgmester på scenen i Kulturstationen Vanløse.

Bæredygtighed er nøgleord for ny københavnsk borgmester

Det bliver med bæredygtighed som omdrejningspunkt, når Franciska Rosenkilde fra Alternativet 1. november sætter sig i stolen i det omdiskuterede borgmesterkontor i kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Det annoncerede den 42-årige geograf, da det stod klart, at hun havde vundet kampvalget mod Kåre Traberg Smidt og Badar Shah om posten med over 97 af de 188 afgivne stemmer.

- Vi har en social, økonomisk og en miljømæssig bundlinje. Og kun ved at sørge for, at der er plus på alle tre bundlinjer, kan man kalde sig en bæredygtig borgmester.

- Vi vil gerne have, at der bliver en meget mere bæredygtig indkøbspolitik og at der kommer CO2-regnskaber på alt det, kommunen laver, siger hun.

Franciska Rosenkilde gjorde også klart, at hun føler opbakning fra et samlet bagland, og at hun ikke kan genkende det negative billede af Alternativet, som medierne har tegnet den seneste tid.

- Der har været en opfattelse af, at der har været splittelse i partiet, fordi der er nogle folketingsmedlemmer, der ikke genopstiller.

- Men jeg føler absolut det modsatte. Vi har et samlet Alternativet, der vil den grønne omstilling og et andet samfund. Vi er ikke lavet af levebrødspolitikere, men af idealister, siger hun.

Hvad angår indretningen af borgmesterkontoret, så har den nye borgmester ingen vilde planer om at skulle ud i en større nyindretning som sin forgænger.

- Jeg synes, at det er et pænt kontor med nogle pæne ting, siger hun.

Det var blandt andet kritikken af, at forgængeren Niko Grünfeld havde brugt 130.000 på at indrette sit borgmesterkontor, der fik ham til at forlade posten.

/ritzau/

Når Alternativet skulle vælge en ny kultur- og fritidsborgmester, er det fordi partiets spidskandidat ved valget sidste år, Niko Grünfeld, tidligere på måneden trak sig fra posten.

Det skete i kølvandet på debatten om det rimelige i, at han havde brugt 130.000 kroner på at indrette sit borgmesterkontor.

Samtidig kom det også frem, at han havde pyntet sit cv med forkerte titler.

 

 

Annonce