Brigitte Klintskov Jerkel, MF, Det Konservative Folkeparti
Brigitte Klintskov Jerkel, MF, Det Konservative Folkeparti

Hvis man vil skifte køn, må man vente, til man er voksen

Politik

15/4/21 11:38

LTT

En ny anbefaling fra Etisk Råd lyder, at 10-årige børn og opefter bør kunne foretage juridisk kønsskifte.
Dermed vurderer rådet, at man som 10-årig er moden til at tage ekstremt omsiggribende beslutninger, som påvirker resten af ens liv. Altså lige nøjagtigt den type beslutninger, som vi normalt er rørende enige om, at børn ikke bør træffe.   I Det Konservative Folkeparti mener vi, at børn skal have lov til at være børn. De skal tosse rundt i sandkassen i fantasifuld leg, klæde sig ud og lave skuespil, klatre og kravle, prøve grænser og lære af deres fejl. Men de skal ikke tage juridisk stilling til noget som helst. Det ansvar hører til voksenlivet.   At skifte køn er en vidtrækkende beslutning, hvis langsigtede konsekvenser er umulige at få øje på, når man ser verden fra lidt under halvanden meters højde og endnu ikke har tabt sine mælketænder.   Derfor hverken kan eller skal børn træffe den beslutning.   Etisk Råds anbefaling baserer sig på, at puberteten som oftest starter i 10-årsalderen. Altså mener rådet, at børn bør tage juridisk stilling til deres køn, når de står midt i en periode præget af tvivl, identitetskrise og humørsvingninger. Vi kunne ikke være mere uenige. Puberteten er til for at udvikle sig psykisk og fysisk, undersøge og afprøve og udvikle og finde sig selv.   Puberteten er et frirum – ikke et kontor, hvor der underskrives juridiske aftaler.   Vi beskytter vores børn på stort set alle områder. For ens handlinger har konsekvenser, men det hverken kan eller skal børn forstå til fulde, og derfor hjælper vi, de voksne, dem på rette vej. Man er først i stand til at stå til ansvar for sine beslutninger den dag, man fylder 18 år. Det bør selvfølgelig også gælde for kønsskifte.    Vi risikerer at børn træffer en beslutning med alvorlige konsekvenser, som de senere fortryder. Det kan vi kun undgå, hvis vi beholder en aldersgrænse på 18 år.   Børn er børn, og det mener jeg fortsat, de skal have lov til.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.