Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Indkalder til nyt om genåbning

Politik

13/4/21 8:09

Theis

Der er indkaldt til forhandlinger vedrørende den kommende genåbning af Danmark.

Det kan meget vel være, at der kommer til at ske en hurtigere genåbning af Danmark end først beregnet. I går meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke, at han ville indkalde partilederne til forhandlinger om genåbning af Danmark.

Står det til Venstre, så kan der dog ikke blive åbnet hurtigt nok op for landet, og derfor kommer partiformand Jakob Ellemann-Jensen med fem konkrete krav til, hvad de mener der bør åbnes op.

Først og fremmest mener Venstres partiformand nemlig, at fremrykke genåbningen for blandt andet fitnesscentre, men også for indendørsservering for restauranter.

Derudover ønsker de også at åbne indendørs idræt, får børn og unge mere tilbage i skole og til sidst sørge for, at der kan komme tilskuere til sportsgrene igen.

“Det vigtige for os er, at forsamlingsforbuddet følges ad med de øvrige restriktioner i samfundet. Vi kan se nu, at der er en manglende logik, hvor der er mulighed for at være en masse mennesker nede at handle, men er vi hjemme og fejrer fødselsdag, må vi højst være fem mennesker,” lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen ifølge Ekstra Bladet.

Ventres partiformand kan dog hurtigt gå hen og blive skuffet, for i indkaldelsen lader det til, at Magnus Heunicke blot ønsker at forhandle detaljer omkring den genåbning, der allerede er aftalt mellem partierne.

“Vi ser i øjeblikket stabile smittetal. Jeg er optimistisk i forhold til, at vi kan gå videre med den planlagte gradvise genåbning pr. 21. april, som var forudsat i rammeaftalen og ser frem til at drøfte detaljerne med partierne,” lød det i en mail fra sundhedsministeriet tidligere på ugen.

Hvad er din holdning. Bør man åbne op for mere i Danmark, eller bør man afvente?

Annonce