Kristendemokraternes forkvinde, Isabella Arendt, trækker sig og melder sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning. Foto: kd.dk
Kristendemokraternes forkvinde, Isabella Arendt, trækker sig og melder sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning. Foto: kd.dk

Isabella Arendt stopper som formand for KD og melder sig ud øjeblikkeligt

Politik

17/05/2022 11:30

Jens Asbjørn Bøgen

Kristendemokraterne skal på jagt efter en ny formand, efter Isabella Arendt her trukket sig fra posten - og samtidig meldt sig ud af partiet.

Kristendemokraterne har mistet sin forkvinde: Isabella Arendt trækker sig fra posten og melder sig ud af partiet med det samme.

Det fortæller hun i en mail til Ritzau.

"Jeg brænder for at gøre Danmark grønnere, friere og mere næstekærligt. Jeg har ikke længere en oplevelse af opbakning, og derfor tager jeg konsekvensen og har truffet denne beslutning," siger Arendt i sin skriftlige kommentar til BT.

Vikaren fra himlen

29-årige Isabella Arendt kom ind på den politiske scene under valgkampen i 2019 som vikar for den daværende partiformand, Stig Grenov, der blev ramt af stress.

Grenov måtte melde afbud til en stor partilederdebat på TV2 få timer før, fordi han blev ramt af et ildebefindende. Dermed blev næstformanden kaldt ind på sin 26-års fødselsdag.

Og hun gjorde det så blændende, at hun efterfølgende blev udråbt til “vikaren fra himlen”.

Politisk kommentator på TV2, Søs Marie Serup, sagde efterfølgende:

"Et lysende talent, der pludselig trådte ind i stuen. Alle partiledere lyttede til hende, og hun afvæbnede fuldstændig alle de fordomme, man kunne have om Kristendemokraterne. Hun blev nærmest adlet til sidst i TV 2-debatten, hvor Uffe Elbæk sagde, at han håbede, Kristendemokraterne ville komme i Folketinget på grund af hendes optræden."

Da Stig Grenov senere på året trak sig som formand, blev Isabella Arendt valgt som ny formand uden modkandidat.

Et parti i nedsmeltning?

Det er det andet fremtrædende medlem af Kristendemokraterne, der, inden for kort tid, har meldt sin afgang.

Jens Rohde fortalte nemlig i starten af måneden, at han ikke genopstiller til næste Folketingsvalg, og dermed står Kristendemokraterne altså til at miste to prominente medlemmer inden for kort tid.

Mest Læste

Annonce