Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jørn 'Jønke' Nielsen stifter nyt parti - indsamler underskrifter

Politik

18/09/2023 07:35

J. Bøgen

I første omgang har partiet et altoverskyggende mål.

Eks-rockeren, Jørn 'Jønke' Nielsen har stiftet et nyt parti.

Det hedder Stabilt Demokrati, og nu er han i gang med at indsamle de 21000 vælgererklæringer, han skal bruge for at kunne stille op til Folketingsvalget.

I et opslag på Facebook skriver den tidligere Hells Angel-rocker:

"Kære alle sammen, jeg har besluttet mig for at starte et politisk parti og i den forbindelse skal jeg indsamle 21000 vælgererklæringer. Følg link til hjemmesiden for Stabilt Demokrati hvis du vil vide mere om partiet før du afgiver din vælgererklæring. Husk at du skal bekræfte din erklæring efter 7 dage. Fortsat god sensommer. Må meget gerne deles"

Artiklen fortsætter under opslaget.

Et altoverskyggende mål til at starte med

Læser man nærmere på Stabilt Demokratis hjemmeside er det tydeligt, at verdenssituationen med krig i Europa er noget af det, der har fået Jønke til at starte partiet.

Under overskriften "Stabilt Demokrati vil fred frem for krig og tør godt sige det højst" står der således:

Op mod en halv million døde soldater, flere end en million sårede og titusinder af dræbte civilister. 12-14 millioner ukrainere og russere har forladt deres hjemstavn og mange ønsker ikke at vende tilbage. Hvis Ukraine skal overleve som nation og hvis vi i fremtiden skal samarbejde med Rusland og dets partnere, så er det bydende nødvendigt at stoppe krigen i Ukraine nu.

Siden Danmark deltog i Irakkrigen og dermed skiftede fra en tilbageholdende tilgang til krig og konflikt, har vi som nation fulgt en offensiv udenrigspolitisk linje, som absolut ikke har bibragt hverken Danmark eller verden noget godt. Vi deltager i angrebskrige, proxykrige, leverer nu våben til krigsførende parter, opruster løs og bifalder investeringer i våbenindustrien. Hovedparten af vores politikere benytter en unuanceret og konfliktfremmende retorik, og fred mellem de krigsførende nationer er slet ikke på tale. Stabilt Demokrati vil fred frem for krig og tør godt sige det højt!

For at undgå storkrig må vi sige fra over for verdens krigskulturer og tøjle den globale våbenindustri, der for længst er løbet løbsk. Danmark må blive et foregangsland og vi har derfor brug for et parti, som ikke tror på krig. Et parti som kan fortælle borgerne hvordan tingene virkelig hænger sammen.

Stabilt Demokrati har mere at byde på, men hvad er vigtigere end at forhindre et fremtidigt ”dem-og-os” scenario” med årtiers våbenkapløb, eller endnu værre Tredje Verdenskrig. En konflikt som ingen kan vinde – heller ikke NATO!

I 1988 blev Jønke idømt 16 års fængsel for at have skudt og dræbt lederen af en rivaliserende bande i 1984. Han blev ekskluderet af Hells Angels i 2021 i det, der er kendt som "bad standing".

Mest Læste

Annonce