Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Joy Mogensen: VM-værtskabet i Qatar var en fejl

Politik

04/6/21 1:43

LTT

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) siger, at han vil blive ved med at presse på for at forholdene i Qatar forbedres, hvor et værtskab for VM i fodbold skal afholdes næste år.

Han vil presse på for migrantarbejderne. “Qatar skal længere frem på banen, når det gælder grundlæggende rettigheder. Det er noget, som vi fra dansk og EU's side løbende argumenterer for,” sagde Jeppe Kofod i et samråd. 

Kritisable forhold
Jeppe Kofod betegnede forholdene i Qatar som fortsat kritisable: “Situationen er fortsat kritisabel. Vi skal blive ved med at presse på for at forbedre menneskerettighederne.”

Fejl at tildele Qatar mesterskabet
Kulturminister Joy Mogensen (S) var også kaldt i samråd, og hun mener at det var en fejl at man i sin tid tildelte Qatar mesterskabet, ligesom DBU mener. “DBU har tidligere kaldt det en fejl at placere VM i Qatar, og det er regeringen enig i. Både tildelingsprocessen - og resultatet af den - er en fejl.” Sagde Joy Mogensen i et samråd. 

FIFA tildelte Qatar VM-værtskabet i 2010. Tidligere på året kom det frem at 6500 migrantarbejdere døde under Qatars forberedelser til VM-værtskabet. 

“Det er stærkt kritisabelt og bliver kun værre i lyset af de rystende rapporter om tusindvis af dødsfald blandt migrantarbejdere,” sagde Joy Mogensen. Jeppe Kofod oplyser at regeringen vil indlede et internationalt samarbejde for at forbedre forholdene i Qatar. 

Regeringen har flyttet sig
Karsten Hønge (SF) er godt tilfreds med regeringens ageren, til Netavisen Pio siger han: “Jeg synes udenrigsministeren har flyttet regeringen i spørgsmålet om, hvorvidt man skal beskæftige sig med VM i Qatar. For et halvt år siden, da jeg havde kulturministeren i samråd, da lød melodien blot, at vi skal holde sport og politik adskilt. Men regeringen har tydeligvis flyttet sig,” siger Karsten Hønge, der havde indkaldt ministrene i samråd.”

 

Annonce