København er den bedste by i Skandinavien for expats

Politik

17/03/2017 08:43

Chefkonsulent

København er en af de 10 bedste byer i verden for expats, viser undersøgelsen Mercer Quality of Living 2017. DI mener, at man som i Tyskland bør gøre en større indsats for at få ringene til at sprede sig til resten af landet.

Danske virksomheder får nu endnu et stærkt argument for at tiltrække globalt talent til København.

Ifølge en ny opgørelse fra konsulenthuset Mercer er København den niende bedste by i verden at opholde sig i som udstationeret.

DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Københavns fornemme placering fremgår af Mercer Quality of Living 2017 city rankings, hvor 450 byer i verden er blevet evalueret på en række parametre – bl.a. politiske vilkår, skoler og uddannelse og transport. Og igen i år er København landet i top 10.

København får fine anmærkninger
Ifølge Claus Lønborg, CEO for Copenhagen Capacity, bidrager undersøgelsen endnu engang til billedet af København som en attraktiv by.

- København har meget at tilbyde sine internationale indbyggere. Mercer-undersøgelsen kommer oveni den prestigefyldte titel fra Monocle Magazine i 2013 og 2014 som verdens bedste by at bo i. Derudover er København bedst i verden målt på at udvikle, tiltrække og fastholde talent ifølge Global Talent Competitiveness Index 2017, skriver han i en pressemeddelelse.

DI: Gør mere for resten af Danmark
DI hilser undersøgelsen velkommen, for er der noget, som danske virksomheder har brug for, så er det globalt talent. Derfor er det også vigtigt at få den københavnske succes bredt ud til resten af landet, og der bør derfor bruges flere kræfter på at markedsføre hele Danmark, mener DI.

- Danmark tilbyder attraktive karriemuligheder kombineret med en hel unik åben arbejdskultur. Det skal vi være bedre til at få fortalt, så virksomhederne rent faktisk får tiltrukket de internationale talenter, som de har brug for, siger Linda Duncan Wendelboe, der er chef for DI Global Talent.

Hun henviser bl.a. til, at andre lande gør en særlig indsats for at tiltrække talent.

- Eksempelvis optræder vores naboer i Tyskland stærkt i opgørelsen fra Mercer, og det er ikke tilfældigt. Her arbejder man dedikeret på at tiltrække internationale talenter, siger hun.

Tyskland har både Frankfurt, Düsseldorf og München i top 10.

Top 10-listen over de bedste byer for expats
1. Wien
2. Zürich
3. Auckland
4. München
5. Vancouver
6. Düsseldorf
7. Frankfurt
8. Geneve
9. København
10. Basel

Mest Læste

Annonce