Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommentatorerne er enige: Denne statsministerkandidat er færdig

Politik

17/10/2022 08:57

J. Bøgen

Søndag aften mødtes de tre kandidater i en debat, og efter den mener kommentatorerne, at der reelt kun er to kandidater tilbage.

Bliver det Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Søren Pape Poulsen (C), der får nøglerne til Statsministeriet efter valget d. 1. november?

Vi er cirka halvvejs gennem valgkampen, og de tre statsministerkandidater har allerede mødt hinanden flere gange i direkte dueller.

Søndag aften var ingen undtagelse, men mandag morgen er de politiske kommentatorer enige om, at der reelt kun er to kandidater tilbage.

"Lad os være ærlige: Feltet om statsministerposten er reelt snævret ind til en kamp mellem Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen, og det blev tydeligt under debatten, skriver Politikens politiske analytiker Elisabet Svane.

Og hun er ikke alene med den betragtning.

Berlingskes politiske analytiker, Bent Winther, mener nemlig også, der de facto kun er to statsministerkandidater tilbage. Og det var faktisk Papes egen politik, der endte med at blive kandidatens reelle endelige som seriøs kandidat.

"Han virkede uskarp, i defensiven og til tider ufokuseret. Og han gjorde ikke meget for at komme tilbage i kapløbet mellem de tre. Tværtimod blev han sendt direkte i defensiven omkring sin egen skatteplan," siger Bent Winther.

"Den fjerde kandidat" vandt debatten

Mest bemærkelsesværdigt er det måske, hvis man lytter til Jyllands-Postens politiske kommentator, Niels Thulesen Dahl, i mandagens version af podcasten "Til sagen: Hvem vinder valget?".

Analytikeren roser Pape og mener, at den konservative statsministerkandidat kæmpede en brav kamp. Roserne til trods mener Dahl heller ikke, at Pape reelt har en chance for at overtage embedet som statsminister.

Når analytikeren skal kåre en vinder af søndagens debat, falder valget imidlertid hverken på Frederiksen, Ellemann-Jensen eller Pape Poulsen. Det er nemlig "den fjerde kandidat", der kan kalde sig vinder.

Godt nok kårer Niels Thulesen Dahl Venstres formand som vinderen af debatten, men samlet set var det den tidligere statsminister, og formand for Moderaterne, er fik mest ud af søndagens møde mellem de tre politikere.

Mest Læste

Annonce