Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommune melder ud: Klar til at tage imod udrejsecenter

Politik

08/6/21 10:11

LTT

TV 2 har lavet en rundspørge blandt landets borgmestre, i de forskellige kommuner. Borgmestrene er blevet spurgt om, hvorvidt de er klar til at blive placering, for et nyt udrejsecenter. I Hjørring, er Borgmester Arne Boelt (S) klar til at indgå i dialog om et udrejsecenter. Han er den eneste af de 71 adspurgte borgmestre der er det.

Et flertal i byrådet i Hjørring har erklæret at de er klar til at gå i dialog med regeringen, om et nyt udrejsecenter. De har dog nogle krav i forbindelse hermed. De vil eksempelvis have maximalt 25 ud af 130 udlændinge fra Kærshovedgård. Der oplyser borgmester, Arne Boelt til TV 2. Udover kravet om at det maximalt skal dreje sig om 25 beboere, så har kommunen følgende krav:

  • Der skal være styr på sikkerheden.
  • Beboerne på udrejsecenteret skal have noget at lave som for eksempel arbejde på et landbrug.
  • Der skal være en tidlig og god dialog mellem regeringen og lokalsamfundet.

På nuværende tidspunkt bor de 130 beboere på Kærshovedsgård i Midtjylland. De er tidligere dømte udlændinge, der er på tålt ophold i Danmark, samt personer der er blev afvist asyl her i landet. 

Del opgaven i de fem regioner
Arne Boelts mener at man skal fordele beboerene på flere kommuner, til TV 2 siger han: “Hvis man overhovedet er interesseret i det her, jeg siger, så tror jeg, at det kan lykkes.” Hans konkrete forslag er at dele opgaven op i de fem danske regioner. Arne Boelt foreslår ydermere konkret at beboere skal være med til at producere økologiske grøntsager til Hjørring Kommunes institutioner. 

Ønsker ikke at sprede udvisningsdømte over landet
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ville fredag ikke udtale sig om tilbuddet fra Arne Boelt. Det vil til den socialdemokratiske ordfører, Rasmus Stoklund til gengæld. Han kalder forslaget for sympatisk, men understreger videre, at regeringen ikke ønsker at sprede de udvisningsdømte rundt omkring i landet. 

Annonce