Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Krænkelsessag i Socialdemokratiet

Politik

08/6/21 8:36

LTT

Gennem en årrække har en nu tidligere medarbejder i Socialdemokratiet krænket og forgrebet sig på kvinder i partiet og udenfor partiet.

Partiet kritiseres nu for håndteringen af sagen, i en ny sexchikane-sag. Det skriver Berlingske. Berlingske skriver at de har snakket med flere af de krænkede kvinder, som beretter at de er blevet udsat for krænkelse i form af uønskede kys og at de er blevet slikket ned af halsen. Berlingske holder krænkeren anonym da vedkommende ikke er folkevalgt og ikke har et ledelsesansvar i Socialdemokratiet. De oplyser ydermere, at ingen af forholdene er anmeldt til politiet. Manden selv, beklager episoderne, men understreger dog også, at der er flere af sagerne han ikke kan genkende. 

Blev kysset og slikket ned af halsen
Hanne Agergaard, 27 år, tidligere praktikant i Socialdemokratiet, fortæller at hun på sin anden arbejdsdag blev kysset og slikket ned af halsen af vedkommende. En anden kvinde, en kandidat til Folketinget fortæller at manden forsøgte flere gange at kysse hende mod hendes vilje. I alt har Berlingske snakket med syv kvinder, der alle har følt sig krænket af manden. Hanne Agergaards sag er tilbage fra efteråret 2020, mens andre sager går en årrække tilbage. “Da han gik forbi mig, vendte han sig om mod mig. Han sagde ikke noget. Så tog han sine hænder op til mit ansigt og holdt mit hoved fast. Mens han holdt fast i mit ansigt, begyndte han at kysse mig. På kinden, på munden, ned ad halsen, og han slikkede mig i øret. Min hjerne gik helt i stå, og jeg tænkte 'hvad sker der?',” fortæller Hanne Agergaard til Berlingske.

Følte sig forstået
Hanne Agergaard går herefter til Camilla Fabricius, medlem af Folketingsgruppen, Folketings og til Lisa Schmidt, og HR- og administrationschefen i Socialdemokratiet, og Hanne Agergard fortæller at hun følte sig lyttet på, forstået og taget seriøs. Der blev lovet, at sagen ville blive undersøgt. Sådan oplevede Hanne Agergaard det dog ikke. Hun blev den efterfølgende uge ringet op af HR-chefen, med beskeden om at sagen var klaret, mere end det fik hun ikke at vide. 

Manden arbejder stadig for partiet
HR-chefen bekræfter senere at den pågældende mand fortsat arbejder for Socialdemokratiet.I slutningen af oktober blev Hanne Agergaard indkaldt til et nyt møde med sekretariatschefen og HR-chefen. Her oplyses Hanne Agergaard at sagen er behandlet efter bogen, og at vedkommende nu er klar over at det ikke skal ske igen. Hanne Agergaard havde forventet meget mere, hun havde forventet at sagen fik konsekvenser for vedkommende på stedet. 

Over for Berlingske ønsker hverken sekretariatschef Lisa Schmidt eller HR-chefen at kommentere mødets forløb nærmere. 

 

Annonce