Kina lukker ned for dialog med USA på en række områder. Foto: Shutterstock
Kina lukker ned for dialog med USA på en række områder. Foto: Shutterstock

Krisen eskalerer - Kina lukker ned

Politik

05/8/22 10:46

Jens Asbjørn Bøgen

Landet har denne uge sat gang i dets største militærøvelse nogensinde i Taiwanstrædet.

Tænk at et besøg af en politiker kan få så voldsomme konsekvenser.

Tirsdag besøgte formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, den omstridte ø, Taiwan, og det har mildest talt gjort kineserne rasende.

Landet har sat gang i en enorm militærøvelse, der reelt omringer Taiwan, da den foregår 6 forskellige steder rundt om øen. Desuden bruger kineserne skarp ammunition, og tidligere kom det frem, at fem ballistiske missiler endte med at ramme japansk territorium.

Og nu eskalerer krisen yderligere: Kina dropper nemlig videre dialog med USA på en række områder.

For eksempel vil de to landes militærtopfolk ikke længere tale sammen på ledelsesniveau, og der kommer heller ikke til at blive diskuteret klimaindsats. Også samtaler om grænseoverskridende kriminalitet bliver indstillet.

Det skriver Reuters.

Sanktionerer Pelosi

Nancy Pelosi bliver regnet for den tredjemest indflydelsesrige politiker i USA kun overgået af præsident Joe Biden og vicepræsident Kamala Harris. Det er blandt andet en af årsagerne til, at kineserne reagerer så voldsomt, da alle tre politikere er fra samme politiske parti.

Kina har desuden valgt at sanktionere med Pelosi og hendes familie som følge af hendes "underminering af Kinas suverænitet og territoriale integritet", lyder det fra en talsperson fra Kinas udenrigsministerium.

Annonce