Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lærerforeninger afviser forslaget om brug af Muhammed-tegninger i undervisningen

Politik

11/5/21 11:12

LTT

Tidligere i dag skrev Denoffentlige.dk om et forslag fra Dansk Folkeparti om at gøre Muhammed-tegninger obligatorisk i undervisningen. Nu har lærerforeninger reageret.

Hvis man spørger Dansk Folkeparti så skal eleverne på de danske folkeskoler og videregående uddannelser se tegninger af profeten Muhammed som en obligatorisk del af undervisningen.

Krav i undervisningen
Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, siger: ”Det skal være et krav, at man underviser i Muhammed-tegningerne, for på den måde er det en pligt, og så vil man stå stærkere som lærer over for dem, der ikke vil have, at man underviser i de ting.”

 

Denne reaktion fra DF kommer i kølvandet på, at flere lærere har meldt ud, at de ikke vil bruge de omdiskuterede tegninger i undervisningen af frygt for deres sikkerhed. 

Lærerforeninger takker nej
Danmarks Lærerforening og Gymnasieskolernes Lærerforening er klar i deres udmelding om at der ikke skal lovgives om et krav til at bruge Muhammed-tegningerne i undervisningen, skriver DR.

Formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, udtaler om sagen: Man skal ikke centralt fra træffe beslutninger om, hvorvidt lærerne skal undervise i Muhammed-tegningerne. Det er afgørende, at vi holder fast i, at det er den enkelte skole og lærer, der vurderer, hvilket materiale der er nødvendigt for undervisningen.”

Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening er også enig: ”Man ønsker fra lærernes side altså ikke yderligere politisk indblanding i undervisningen.”

Lærer ser det ikke som løsningen
En af dem der tidligere har brugt disse tegninger i sin undervisning, er lærer Anna Heebøll på Tornbjerg Gymnasium i Odense. Det udløste en voldsom reaktion fra en elev, hvorefter hun undskyldte og fjernede materialet fra pensummet, da hun ikke ønsker at støde nogen.

Yderligere understreger hun, at hun i sin undervisning vil tage afstand fra selve tegningerne, men ikke deres betydning, skriver DR. Dog ser hun kravet om at gøre det til et krav ikke løsningen.

Forslaget fra Dansk Folkeparti har ikke oplevet stor opbakning fra de andre partier. Dog er der bred enighed om, at ingen lærer skal stå med en frygt for at undervise i et specifikt materiale.

Annonce