Foto: Shutterstock

Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figur

Politik

08/04/2021 10:14

Theis

Lars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

I manges øjne var han engang Venstres fremtidige mand. Men det er nu blevet bekræftet, at Jakob Engel-Schmidt kommer til at gøre politisk comeback, da han bliver Lars Løkkes nye sekretariatschef.

Det bekræfter Jakob Engel-Schmidt over for Ekstra Bladet.

Den 37-årige Jakob Engel-Schmidt, der tidligere har haft en lovende politiske karriere, da han var en fremtrædende figur i Venstre, kommer nu til at bevæge sig tæt på politik igen. 

Han slutter sig nemlig til Lars Løkke Rasmussens netværk, som nu ligner et parti mere og mere. Ifølge Jakob Engel-Schmidt vil det nye job bestå af en blanding af organisationsudvikling og 'politisk iværksætteri'. 

"Jeg bliver sekretariatschef hos Lars Løkke Rasmussens politiske netværk fra 1. maj. Det er jeg virkelig glad for at kunne fortælle," siger den tidligere Venstre-figur til Ekstra Bladet.

Jakob Engel-Schmidt fortæller endvidere, at han bliver den, der skal sikre, at Lars Løkke, sammen med de andre medlemmer, har de bedste betingelser for at kunne udvikle 'fremtidens politik' på f.eks. seminarer. 

"Prøv at forestille dig, at lægen, sygeplejersken og patienten sidder og taler om, hvad der virker og ikke virker. Min rolle er at sørge for, at den udvikling får de bedste vækstmuligheder og kommer så langt som muligt. Det kan være fremtidens måde at lave politik på. Og det er jeg nødt til at være en del af."

Jakob Engel-Schmidt sad i Folketinget ad to omgange, da han var i Venstre. Det hele stoppede dog med ét i 2017, hvor han kort forinden sin afsked med Folketinget var blevet frakendt sit kørekort, da han havde kørt bil med kokain i blodet. 

Den 1. januar meldte Lars Løkke Rasmussen sig ud af Venstre, hvorefter han stiftede et politisk netværk. Det politiske netværk har til opgave at skabe et samarbejde hen over midten i dansk politik.

Mest Læste

Annonce