Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Medie: Det ser sort ud for Inger Støjberg

Politik

06/1/21 10:37

Theis

Lige nu diskuterer Folketingets partier, hvad der skal ske herefter.

I dag er en skæbnedag for den nu tidligere næstformand i Venstre Inger Støjberg. 

Onsdag kommer de to uvilige advokater nemlig med deres dom over den delberetning, som instrukskommisionen offentliggjorde i slutningen af sidste år. Kommissionen har haft til opgave at undersøge om Inger Støjberg gav en ulovlig instruks, da hun som minister udsendte en pressemeddelelse om, at nu skulle mindreårige asylansøger skilles fra deres ældre ægtefæller. 

Instrukskommissionen konkluderede, at instruksen var ulovlig, men at Inger Støjberg også - i deres vurdering - har talt usandt for Folketinget. 

Den slags kommissionsundersøgelser kan i yderste konsekvens ende med en rigsretsag. Det fik Folketinget til at antage to advokater, der skulle gå materialet igennem og komme med deres vurdering af, hvorvidt Inger Støjberg kan blive dømt ved en eventuel rigsret. 

Dårlig nyt for Inger Støjberg

Advokaternes konklusion blev onsdag præsenteret for Folketinget. 

Ifølge flere medier indeholder den dårlige nyheder for Inger Støjerg. B.T. skriver, at de to advokater lægger op en rigsret. Begge mener desuden, at Inger Støjberg med "'en rimelig formodning" kan blive dømt skyldig, såfremt der rejses en rigsret. 

"Samlet set er det vores vurdering, at der på baggrund af beretningen er grundlag for at rejse tiltale mod tidligere minister Inger Støjberg for Rigsretten vedrørende indkvarteringsordningen og dens administration (se forhold 1 nedenfor)," skriver advokaterne ifølge BT, i konklusionen, inden de tilføjer: 

"Og at der er en rimelig formodning om, at Rigsretten, hvis Instrukskommissionens bevisvurderinger ikke ændres, eller nye afgørende beviser fremkommer, vil finde, at der foreligger fortsæt eller grov uagtsomhed, hvorved tiltalen kan føre til domfældelsen." 

Netop nu diskuterer partier, om de ønsker at der rejses en rigsret. Beslutningen træffes ikke endeligt i dag. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.