Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medlem i byråd: Udsat for sexisme

Politik

24/6/21 12:03

LTT

I en ny undersøgelse i Albertslund Kommune, vises det at ét medlem har oplevet seksuelt overgreb, forsøg på voldtægt eller faktisk voldtægt.

Nu rammer en sexismeskandale kommunalbestyrelsen i Albertslund. I en helt ny undersøgelse af sexisme blandt medlemmer i kommunalbestyrelsen, har et medlem oplevet at blive udsat for seksuelt overgreb. I en pressemeddelelse siger Borgmester Steen Christiansen (S) at det er en alvorlig sag. “Det viser alvoren. Og jeg vil kraftigt opfordre til, at man selv eller hvis nogen har kendskab til det anmelder den slags til politiet. Og er der brug for det, er der mulighed for at få psykologisk og juridisk bistand.” Siger han. I undersøgelsen svarer derudover fem personer at de mindst én gang har oplevet uønsket seksuel bemærkning. Det fremgår også at en af kommunalbestyrelsesmedlemmerne har været udsat for et uønsket kys ved festlig lejlighed. 

Udsat for uønsket opmærksomhed 
I undersøgelsen fremgår det ikke hvornår hændelsen præcist er sket, men det fremgår at det er inden for de seneste to til fem år at vedkommende har været udsat for uønsket opmærksomhed. En anden svarer at vedkommende er blevet udsat for uønsket opmærksomhed mellem to og fem gange inden for de seneste to til ti år. 

Nultolerance
Borgmester Steen Christiansen vil følge op på undersøgelsen. “Jeg vil understrege, at der er nultolerance overfor sexisme og kønsdiskrimination i enhver afskygning i Albertslund Kommune. Nu må vi sørge for at hjælpe de, som har været udsat for de upassende, ubehagelige og grænseoverskridende hændelser.” siger han.

Ikke meldt klart ud
I undersøgelsen får borgmesteren dog selv kritik, 25 procent ud af de adspurgte svarer at borgmesteren delvist eller slet ikke har “meldt klart ud, at uønsket seksuel opmærksomhed i Kommunalbestyrelsen er uacceptabelt.”

Whistleblowerordning
Forvaltningen i kommunen har gennemgået undersøgelsen og mulighederne for at få hjælp med kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Samtidig bliver en whistleblowerordning nu indført fra 1. august. Det skriver TV 2 Lorry. 

Annonce