Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afslører behov for lokale nedlukninger

Politik

18/3/21 9:15

Theis

Statsministeren har netop udtalt sig.

"Fællesskabet, en stærk offentlig sektor, danskernes samfundssind og et ansvarsfuldt erhvervsliv er den sammenhængskraft, der har bragt os godt igennem en usædvanlig tid. Nu er genåbningen i gang. Hverdagen vender tilbage. Fremtiden banker på. Derfor skal alle kræfter nu sættes ind på at genstarte hverdagen."  

Sådan lød det, da KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) torsdag holdt tale for de omkring 1700 kommunalpolitikere, folketingspolitikere og samarbejdspartnere, som var samlet virtuelt til Kommunalpolitisk Topmøde 2021.

Han var dog ikke den eneste, der holdte tale på mødet. Også statsminister Mette Frederiksen (S) var på talerlisten. Det skete forud for de store genåbningsforhandlniger, der - ifølge flere medier - skal finde sted sidst på eftermiddagen torsdag. 

I sin tale gjorde Mette Frederiksen det klart, at der kan være behov for regionale nedlukninger i takt med, at landet åbnes endnu mere. 

Har behov for nedlukninger

I sin tale på mødet gjorde Mette Frederiksen det klart, at hun ser et behov for regionale nedlukninger, når landet kommer længere hen i genåbningen. 

"Det er i krisetider, man viser, hvilket stof man er gjort af. I har gjort det umulige. Vi er lige nu i gang med at lave regionale genåbninger, men vi har behov for lokale nedlukninger," udtaler statsministeren. 

Derefter understregede statsministeren, at selvom forårssolen skinner og vaccinationerne er undervejs, så venter der fortsat udfordringer forude. 

"Vi har masser af udfordringer foran os. Erfaringerne fra sidste sommer viser, hvor hurtigt det kan gå, når genåbningen kommer. Den øgede aktivitiet vil slå positivt igennem på beskæftigelsen. Men efter enhver krise er der en risiko for, at nogle kan ryge ud i langtidsledighed. Vi skal love at vi har et særligt fokus på de langtidsledige."

Annonce