Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afviser blankt

Politik

14/4/21 8:12

Theis

Statsministeren afviser i dag blankt, at det bliver en mulighed.

Statsminister Mette Frederiksen (S) afviser nu, at regeringen er interesseret i at købe doser af Sputnik V, der er navnet på den russisk-udviklede coronavaccine.

Statsministeren understreger, at hun mener, at der her til lands kun skal bruges vacciner, der er godkendte af det Europæiske Lægemiddel Agentur. 

"Vi skal kun bruge vacciner i Danmark, der er godkendte af EMA. Det er den russiske vaccine ikke," udtaler statsministeren. Udtalelserne faldt da Mette Frederiksen svarede på spørgsmål fra journalister efter statsministerens besøg på et vaccinationcenter i Roskilde.

Har købt mange

Mette Frederiksen mener ikke, at der er nogen grund til at købe et lager Sputnik V-vacciner ind, mens man venter på en eventuel godkendelse.

"Hvorfor købe en vaccine, der ikke er godkendt, når vi i Danmark har købt rigtig mange," fortæller hun. 

For blot et par måneder siden, lød det dog anderledes. I slutningen af februar udtalte Mette Frederiksen, at Danmark gerne betalte en god pris for overskuds-vacciner frra andre lande. 

"Vi forsøger jo at få så mange vacciner som muligt. Så hvis nogen har et overskud af vacciner, skal de bare sige til. Vi henter dem gerne. Og vi betaler også gerne en god pris for dem."

I Ungarn har man købt og bruger Sputnik V-vaccinen.

Annonce