Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen forsvarer kritiserede regler: Vi står et bedre sted

Politik

22/4/21 8:13

Theis

Statsministeren stillede op til interview, hvor det naturligvis stod i coronaens tegn.

Statsminister Mette Frederiksen mødte dog ikke op alene. Hun var nemlig blot den ene halvdel af et fælles interview, hvor den anden halvdel bestod af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. 

Interviewet bød blandt andet på Mette Frederiksen, der sagde, at man i Danmark endelig kan lade det værste høre til fortiden, når man snakker coronavirus. 

Det er såmænd også et meget passende tidspunkt, at interviewet fandt sted. Dagen har nemlig budt på en større genåbning af Danmark, hvilket som bekendt kom efter, at man formåede at komme frem til en politisk aftale. 

Det skriver Avisen.dk

"Meget taler for, at vi er ved at lægge den mest kritiske del af coronahåndteringen bag os. Vi står et bedre sted, end vi har gjort tidligere," siger Mette Frederiksen.

I Danmark vidner antallet af bordreservationer om, at mange har set frem til at spise ude. Det har dog også medført stor kritik, da man kræver, at der bliver bestilt bord 30 minutter forinden, hvis man ønsker at sidde indenfor.

Det er blandt dette, som Jakob Ellemann-Jensen ikke forstår. Han valgte derfor at advare imod, at man fortsætter med at lave "fjollede regler". Mette Frederiksen overtog herefter ordet, og hun svarede med det samme: 

"Igennem næsten et år har I altid kunnet finde eksempler på ting, der virker ulogiske. Men jeg kan bare konstatere, at vi overordnet set står bedre end mange andre lande."

"Jeg synes ikke, at det er en stor indsats at lægge for at holde styr på smitten, at man skal lade sig teste eller booke et bord."

Jakob Ellemann-Jensen var blandt dem, som ønskede en hurtigere genåbning af Danmark. Venstre-formanden går dog til bekendelse under interviewet, da han indrømmer, at det ville have medført, at man ville opleve flere smittede og indlagte. 

Det er dog en konsekvens, han er villig til at acceptere. 

"Sundhed er andet og mere end corona. Det er også trivsel, at børn kan komme i skole, at man kan gå til idræt. Det er en balance, og der har vi forskellige temperamenter. Jeg havde gerne set, at genåbningen gik hurtigere," siger han.