Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen indkalder partiledere

Politik

17/3/21 10:45

Theis

Statsministeren har sat lederne af de andre partier i Folketinget stævne.

De seneste par uger har størstedelen af den offentlige debat drejet sig om genåbning. 

Nu ser det ud til, at næste skridt af landets åbning rykker tættere på. Det fortæller Ekstra Bladet. Ifølge avisens oplysninger, så har statsminister Mette Frederiksen (S) kaldt de andre partiledere i Folketinget til møde senere i denne uge. 

Mødet vil handle om en yderligere genåbning af Danmark, fortæller avisens kilder. Hidtil har det været planen at næste skridt af genåbningen ville finde sted umiddelbart efter påske. 

Om der er rykket ved denne tidshorisont, vides ikke. Under spørgetimen i Folketinget tirsdag kom netop statsminister Mette Frederiksen dog med en bemærkning, der godt kunne pege i denne retning. 

Her finder mødet sted

Under spørgetimen åbnede statsministeren for, at landet muligvis kan åbnes hurtigere, end det oprindeligt var planlagt. 

"Ja, fordi det er gået så godt, også her igennem vinteren, så kan vi meget vel stå i en situation, hvor vi kan åbne hurtigere, end vi havde troet," siger statsminsteren.  

På et spørgsmål fra Vente om, hvorfor børn og unge ikke kan komme tilbage i skole med det samme, svarer Mette Frederiksen.

"Vi er enige om, at børn og unge skal tilbage i skole. Mange er tilbage allerede i dag. Der mangler stadig elever, og lige så snart der er plads, så hører jeg et udbredt ønske om, at børnene kommer tilbage."

Om de tanker udmøntes i at visse restriktioner løftes, vides endnu ikke. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger finder mødet sted torsdag i denne uge mellem klokken 16 og 18.

Annonce