Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Mette Frederiksen: Modtager milliardbeløb til genopretningplan

Politik

18/6/21 12:07

LTT

Kommissionsformand Ursula von der Leyen havde en godkendt genopretningsplan med til møde med den danske statsminister.

Igår havde Mette Frederiksen (S) besøg af EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen. Mødet fandt sted på Avedøreværket i Hvidovre, de to så blandt andet på klimavenlige energiløsninger. 

11 milliarder kroner
Den tyske kommissionsformand havde en gave med til Danmark, nemlig halvanden milliarder euro, hvilket svarer til 11 milliarder danske kroner. De skal bruges til genopretning af landet efter coronakrisen. Ursula von der Leyen havde stor ros tilovers for den danske genopretningsplan. Efter mødet skrev hun på Twitter: "Danmark sætter et vigtigt eksempel ved at fokusere på reformer og investeringer i de grønne og digitale omstillinger. Jeres plan demonstrerer, at Danmarks syn på fremtiden er ambitiøst og selvsikkert.” Ursula von der Leyen skriver i endnu et tweet at Danmarks plan, er en af de meste grønne i EU. 

Støtter klimemålene
60 procent af de samlede udgifter i den danske plan, er afsat til foranstaltninger, som støtter klimamålene. Det omfatter bl.a. skattereformer, energieffektiviseringer, grøn omstilling af transport og initiativer i landbrugssektoren. Tiltag der skal bruges til at modernisere den danske økonomi, skabe arbejdspladser og reducere drivhusgasudledningerne samt styrke miljøbeskyttelsen og beskyttelsen af biodiversitet. Det skriver Netavisen Pio.

Annonce