Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen reagerer: "Jeg skriver alt det her på en svær baggrund"

Politik

12/1/21 11:02

Theis

Særligt en ting er afgørende, hvis vi skal sikkert gennem coronakrisen, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S).

Mandag udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig i et opslag på Facebook. 

Baggrunden for opslaget er coronakrisen, der har kostet både liv og arbejdspladser i løbet af det seneste år, hvor langt de fleste lande i verden har måtte kæmpe med virussen. 

Mette Frederiksen indleder sit opslag med at sende en tak til erhvervslivet i Danmark. Det sker af en særlig grund, forklarer hun. 

"Vi har nu igennem snart et år kæmpet med og mod Corona’en. Meget er lykkes. Ikke mindst på grund af et godt samarbejde mellem det offentlige og det private Danmark. Det gælder eksempelvis produktion af håndsprit, anskaffelse af værnemidler og test," skriver Mette Frederiksen. 

Statsministeren lægger op til endnu mere samarbejde i den kommende tid, hvor et kæmpe arbejde venter sundhedsmyndighederne, når alle de danskere, der takker ja til corona-vaccinen, skal stikkes to gange. Her vil statsministeren gerne samarbejde mere med det private erhvervsliv. 

Corona-variant bekymrer

Det fortæller statsministeren videre i opslaget. 

"Nu får vi behov for et endnu stærkere samarbejde. Danmark er kommet godt fra start med at vaccinere. Men endnu modtager vi kun relativt få doser om ugen. Desværre," skriver Mette Frederiksen - og fortsætter: 

"Den dag, hvor vi modtager mange flere doser, skal der hurtigt vaccineres mange tusinde danskere. Hver dag. Her vil regeringen indbyde det offentlige og det private til et tæt samarbejde. Logistik, distribution og eventuelt også selve det at give vaccinen"

"Intet må forsinke os. Slet ikke unødvendige barrierer. Derfor vil regeringen invitere til et tæt samarbejde og håber, at den danske model igen viser sit værd."

Det er især den britiske corona-variant, der bekymrer statsministeren, afslører hun. 

"Jeg skriver alt det her på en svær baggrund. Den britiske mutation risikerer at underminere den danske epidemikontrol. Det er fuldstændig afgørende, at vi virkelig bekæmper smitten i den kommende tid," afslutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag på Facebook. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.