Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen sender direkte hilsen

Politik

31/8/21 9:40

LTT

"Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede"

Sådan lyder ordene fra statsministeren, der nu sender en direkte hilsen til sygeplejerskerne.

Sygeplejerskernes strejke har fyldt en del i medierne, i den seneste tid. Det har det også, at statsminister Mette Frederiksen under hele sygeplejekonfliken har afvist at ville blande sig. 

Men nu lyder der alligevel en hilsen fra statsministeren. 
 

På konference med Fagbevægelsens Hovedorganisation, berører hun nu alligevel emnet, der har været solidt omtalt i de seneste måneder. 

Ikke de eneste som har knoklet 

"Jeg vil sende direkte hilsen til sygeplejerskerne: Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede," lød det fra statsministeren. 

Statsministeren tilføjer, at de (sygeplejerskerne, red.) har sat en vigtig dagsorden - men, at de ikke er de eneste, som har knoklet under krisen. 

Regeringen har i lovindgrebet nedsat en komité, som vil granske lønstrukturen i den offentlige sektor. Blandt andet efterlyser Enhedslisten svar på, om regeringen vil afsærre midler, der kan leve op til komitéens afbefalinger, når arbejdet er færdigt. 

Her lyder Mette Frederiksens svar:

"Man skal aldrig nedsætte en komité, hvis ikke man vil håndtere det ordentligt og substantielt efterfølgende. Den skal gøre sit arbejde, og så må vi kigge på det politiske efter."