Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen vil indkalde til forhandlinger

Politik

11/5/21 11:52

LTT

Tidligere i dag skrev DenOffentlige.dk om at Dansk Folkeparti vil gøre undervisning i Muhammedtegninger og Muhammedkrisen til et lovkrav på landets uddannelsesinstitutioner.

I dag har der været spørgetime i Folketingssalen med statsminister Mette Frederiksen (S). Kristian Thuelsen Dahl (DF) spurgte statsministeren ind til en konkret sag hvor en underviser på Københavns Professionshøjskole har modtaget trusler, efter hun tilkendegav at hun ville bruge tegningerne i undervisningen. Trusler, der har medført at hun i dag har hemmelig adresse og fast kontaktperson hos PET og ikke længere har intentioner om at bruge tegningerne.

“Det er et indgreb i friheden og noget, som vi ikke kan acceptere. Det er et knæfald for alt det forkerte, når vi begynder at censurere os selv. Det er ligegyldigt, om det er i vores egen tale, i aviserne eller i klasselokalerne. Det kan vi ikke acceptere” sagde Mette Frederiksen til spørgetimen. Kristian Thuelsen Dahl spurgte om Mette Frederiksen vil indkalde til forhandlinger om ytringsfrihed og censur, hvilket hun svarede ja til. Det skriver DR

Annonce