Mette Frederiksen ville ikke lade sig teste trods feber og vejrtrækningsbesvær

Politik

31/5/21 6:31

LTT

Statsministeren afviste at blive testet i ugen op til den store nedlukning af Danmark, afslører en ny bog med titlen “Det første år”.

Statsminister Mette Frederiksen havde både feber og vejrtrækningsbesvær da hun tilbage den 11. marts 2020 lukkede landet ned. I en ny bog med titlen “Det første år” af forfatter Anne Sofie Kragh, fremgår det at statsministeren døjede med feber og vejrtrækningsbesvær, da hun på et pressemøde, lukkede landet ned, netop for at skærme befolkningen mod en sygdom der giver feber og vejrtrækningsbesvær. Det skriver TV 2.

Tests var en mangelvare
I bogen “Det første år” kan man læse om, hvordan tests i pandemiens spæde start var en mangelvare. For selvom Mette Frederiksen var syg med de førnævnte symptomer, lod hun sig ikke teste, selvom hun vidste at hun den 5. marts havde været nærkontakt til skatteminister Morten Bødskov (S) som havde været i selskab med en coronasmittet. 

Aflyste tid til test
Mette Frederiksens rådgiver Martin Justesen, havde prøvet at overtale Mette Frederiksen til at lade sig teste og havde også bestilt tid til at hun kunne blive testet, men Mette Frederiksen valgte at aflyse denne tid, ifølge bogen, fordi hun ikke ville hoppe foran sygeplejersker og sosu-assistenter i testkøen. 

Henvisning fra egen læge
I dag tester vi dagligt flere hundrede tusinde men i marts 2020 havde landet mangel på tests, og derfor skulle man have en henvisning fra egen læge, for at få en coronatest. Det skriver TV 2

“Det første år”
Anne Sofie Kragh, forfatteren bag “Det første år” afdækker coronapandeien, og har fulgt Mette Frederiksen og hendes stab helt tæt på, og bogen afdækker blandt andet historier fra politiske med- og modspillere. Bogen skal skabe en nuanceret billede af statsminister Mette Frederiksen som politiker, menneske og statsleder.