Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Morten Østergaard stopper i Folketinget

Politik

17/6/21 7:08

LTT

Morten Østergaard, tidligere politisk leder for Radikale Venstre forlader nu folketinget. Han har nemlig fået et nyt job.

Morten Østergaard måtte efter krænkelsessager trække sig som partiformand for Radikale Venstre. Nu skal han agere klimarådgiver, i et nyt job, og han har i den forbindelse skrevet til Folketingets formand, om at udtræde af Folketinget. Morten Østergaard fortæller på Facebook, at han fra den 1. august er ansat i firmaet cBrain A/S. Her skal han hjælpe ledelsen med at udforme en strategi for klimaløsninger. “Det er forretningsudvikling – ikke lobbyisme. Jeg lægger politik bag mig og glæder mig til at lære en masse af mine nye kolleger.” Skriver han blandt andet i sit opslag på Facebook.

Det er fortid nu
Per Tejs Knudsen direktør i cBrain A/S siger til DR at Morten Østergaards krænkelsessager er fortid nu. “Så vidt jeg kan se, så er Morten østergaard en af dem, der har taget konsekvensen. Og det har jeg respekt for. Og så skal man selvfølgelig videre. Vi har jo en personalepolitik. Og jeg er overbevist om, at Morten nok skal følge den.”

Erkendte sig skyldig
Morten Østergaard gik efter krænkelsessagerne på orlov. Han afslutter dermed sin udtræden af Folketinget sin otte måneder lange orlov. Morten Østergaard stoppede som politisk leder, efter De Radikale havde afholdt et gruppemøde i Den Sorte Diamant i København, her erkendte Morten Østergaard, at han havde taget partifællen Lotte Rod på låret. Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Jeg har sådan set ikke svigtet Lotte. Fordi det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår. Det, jeg har svigtet, er min gruppes tillid, det er mit parti. Derfor kan jeg heller ikke med troværdighed fortsætte som politisk leder for Radikale Venstre, sagde Morten Østergaard i sin tid. Det kom efterfølgende frem at Morten Østergaard havde fået tre reprimander på baggrund af sager med seksuel chikane. Det skriver DR.

 

Annonce