Foto: Shutterstock

Nu erkender Mette Frederiksen alvorlig fejl

Politik

12/03/2021 10:11

Theis

I et radiointerview har statsminister Mette Frederiksen nu erkendt, at der blev begået en 'alvorlig fejl' ved ikke at sikre, at der var lovhjemmel til at beordre alle mink aflivet.

I dag er det et år siden, at statsminister Mette Frederiksen på det historiske pressemøde lukkede store dele af Danmark ned. Det er en dag, som mange danskere husker tydeligt, da deres hverdag blev ændret markant efterfølgende.

I anledningen af, at det nu er et år siden, at Mette Frederiksen meddelte, at landet ville lukke ned, gæstede hun Radio4 Morgen. Her kiggede hun tilbage på et travlt år, der har budt på mange udfordringer – og hvor der også er blevet begået fejl. 

"Jeg ved ikke, om jeg kan stå og graduere fejl ind på en skala, men selvfølgelig er der blevet begået fejl undervejs," fortæller statsminister Mette Frederiksen til Radio4 Morgen

I efteråret blev alle mink i Danmark beordret aflivet af den danske regering. Det skyldes fundet af nye virusmutation på flere danske minkfarme. 

Da regeringen traf beslutningen om, at de ville kræve, at alle danske mink blev aflivet, havde de dog ikke lovhjemmel til at gøre dette. Det har Mette Frederiksen nu erkendt var en alvorlig fejl. 

"Den fejl, der er alvorlig, er, at det viser sig, at der ikke er lovhjemmel til at træffe den beslutning, som vi er nødsaget til at træffe på baggrund af den risikovurdering, der lå med smitte på minkområdet. Og det er jo en fejl," siger hun til Radio4 Morgen. 

Som følge af denne sag, måtte den daværende fødevareminister Mogens Jensen trække sig fra sin ministerpost. Ydermere er det af Folketinget blevet besluttet, at sagen skal undersøges af en kommission, der er blevet oprettet til formålet. 

Efterfølgende fortalte Mette Frederiksen til Radio4 Morgen, at hun ikke havde til hensigt at tale mere om minksagen. I samme ombæring henviste hun til kommissionen.

Efter planen skal granskningskommissionen begynde sit arbejde næste måned. Konklusionen på undersøgelsen skal afleveres senest et år efter, at arbejdet er påbegyndt. 

Mest Læste

Annonce