Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny formand for Medierådet for Børn og Unge

Politik

03/5/22 9:55

Jens Asbjørn Bøgen

Advokat Miriam Michaelsen, som blandt andet har repræsenteret unge i sager om digitale krænkelser, er valgt som ny formand for Medierådet for Børn og Unge.

Medierådet for Børn og Unge, som rådgiver om børn og unges tryghed, trivsel og rettigheder på sociale medier, får ny formand. Den nye formand er Miriam Michaelsen, som har en baggrund som advokat, hvor hun har repræsenteret talrige unge i sager om digitale krænkelser, hvor kvinder ufrivilligt har fået delt eksempelvis nøgenbilleder af sig selv på nettet og sociale medier. Hun er også formand for foreningen Digitalt Ansvar.

Børn og unge bruger meget tid på sociale medier. Det kan være med til at give nye fællesskaber, men der er også en række skyggesider forbundet med brugen af sociale medier og internettet. Miriam Michaelsens og Medierådets fokus bliver fremover i endnu højere grad at udvikle og pege på løsninger for skadeligt indhold og funktioner online, der rammer børn og unge, deres trivsel og deres rettigheder.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
”Det er afgørende, at vores børn og unge trygt kan færdes på nettet. Regeringen har allerede taget flere initiativer på området, og netop nu sidder jeg og forhandler regeringens medieudspil, hvor vi blandt andet har fokus på tech-giganters skadelige indflydelse på børn og unge. Derfor er jeg glad for, at Miriam Michaelsen har sagt ja til at bidrage med sin ekspertise på området, så vi i endnu højere grad kan gøre det mere sikkert for børn og unge at færdes på nettet. Samtidig vil jeg gerne takke Stine Liv Johansen for indsatsen som formand, hvor hun blandt andet har været med til at udbrede aldersvurdering til tv-programmer.”

Om Medierådet for Børn og Unge

Medierådet for Børn og Unge er nedsat af Kulturministeren og består af 7 medlemmer. Medierådet skal vejlede og oplyse forældre, udbydere m.fl. om egnetheden af film, programmer, computerspil mv. for børn og unge. Medierådet skal rådgive og bistå på området. Desuden oplyser og rådgiver Medierådet om børn og unges digitale dannelse, herunder om børn og unges digitale tryghed, trivsel og rettigheder.

Alle medlemmer er beskikket i en periode på fire år.

Miriam Michaelsen afløser Stine Liv Johansen, som blev udpeget til formand for Medierådet i 2019.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.