Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny genåbningsaftale: Få overblikket her!

Politik

10/6/21 4:49

LTT

Fra 1. september 2021 er det slut med at bruge mundbind i landet og fra 1. oktober vil alle restriktioner være væk, sådan lyder aftalen. Det skriver DR

Til sent ud på natten forhandlede partierne i Folketinget, pånær Nye Borgerlige en genåbningsaftale. “Det er en markant åbning af det danske samfund.“-sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lidt før klokken 04.00 i nat.

Få overblikket af genåbningen her:

Mundbind: Fra på mandag siger vi farvel til mundbindet næsten alle steder, kun i den kollektive trafik, hvor folk står tæt bibeholdes brugen af mundbind. 

Bar og restaurant: Fra på fredag udvides lukketiden til klokken 24:00 og fra den 15. juli udvides lukketiden til klokken 2:00

Coronapas: Fra på mandag skal man ikke længere have coronapas når man går på biblioteker og til foreningsaktiviteter. Fra 1. august skal man ikke længere i teatre, på spillesteder, indendørs idrætsaktiviteter og en lang række andre steder. Fra den 1. september er det ikke længere nødvendigt på restauranter, til frisøren eller i fitness. Og fra den 1. oktober er det helt slut. Per 1. juli forlænges gyldigheden af en PCR-test, så den er gyldig i 96 timer, i stedet for de 72 timer den er gyldig i dag. 

Tilskuere til EM: Fra på lørdag, må der deltage 25.000 tilskuere til kampe i Danmark ved VM, det er 10.000 mere, end ved sidste genåbningsaftale. 

Diskoteker: De må åbne den 1. september, dog med fremvisning af coronapas den første måned, hvorefter coronapasset sløjfes. 

Kommer der 'en bekymrende' stigning i smitten eller 'en hurtig udbredelse af nye bekymrende virusvarianter', så vil genåbningsfaser udskydes eller restriktioner blive genindført.

 

Annonce