Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny genåbningsaftale på plads

Politik

18/5/21 6:51

LTT

Alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige er blevet enige om yderligere genåbning efter mødet i mandags.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyser, at planen om den store genåbning sker, fordi Danmark befinder sig i ”et meget gunstigt sted” i epidemien på trods af den lille stigning i antal smittede de seneste dage, oplyser TV2.

Her kan du få et overblik over den nye aftale:

 1. Coronapas udfases
  Coronapasset vil blive udfaset i juni og i august skal aftalepartierne diskutere, hvilke konsekvenser, det skal have for passet, at alle borgere, der ønsker det, er færdigvaccinerede.
  Fra den 21. maj bør man ikke længere vise coronapas ved indgangen til biblioteket eller foreningsidræt. Dog skal man stadig have gyldigt coronapas.
   
 2. Mundbind udfases
  Kravet om mundbind vil blive udfaset efter samme model som coronapasset.
   
 3. Folk kan møde fysisk op på arbejde
  Udfasningen af hjemmearbejde sker i 3 faser: Fra den 21.maj kan 20 procent vende tilbage, og 50 procent fra den 14. juni og 100 procent fra den 1. august.
   
 4. Idræts- og kulturliv åbnes yderligere
  Alle resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter åbnes fra den 21. maj med krav om fremvisning af coronapas. Derudover åbnes der også for indendørs faciliteter i forlystelsesparker, zoologiske haver, aftenskoler samt lege- og badelande.
   
 5. Ungdoms- og voksenuddannelser åbnes helt 
  Der åbnes fra den 21.maj for 100 procent fremmøde for alle elever på landets ungdoms- og voksenuddannelser og for studerende på videregående uddannelser.

Diskoteker og natklupper holder stadig dog lukket, men lokale og lokaliteter er åbne med de restriktioner, der betyder afstand og test.

Staten Serum Institut er tilfreds med den nye genåbningsaftale.

Annonce