Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny måling: Rød blok trækker fra

Politik

17/5/21 12:12

LTT

Der har i de seneste uger været spekulationer om et snarligt folketingsvalg og skulle statsminister Mette Frederiksen (S) vælge at udskrive valg i morgen, så vil hun formentligt kunne beholde sin titel som landets statsminister viser en ny måling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Vælgerne bakker massivt op om partierne i rød blok (Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialdemokratiet og SF) og det er de partier der peger på Mette Frederiksen som statsminister. 

Stor opbakning til Socialdemokratiet
Siden coronakrisen startede sidste år, har der været en stor opbakning til Socialdemokratiet. I den nye måling står partiet til en opbakning fra 31,8 procent af vælgerne. Det er seks procent mere end Socialdemokratiet fik ved valget i juni 2019. 

Tilbagegang i blå blok
Selvom det henover foråret lignede at blå blok var ved at komme med ind i kampen, er vælgerne de seneste uger igen begyndt at trække sig fra blå blok. De Konservative og Nye Borgerlige der siden nyt år er gået markant frem, har igen i den nye måling måtte notere en mindre tilbagegang. De Konservative fortsætter med at være det største parti i blå blok, med opbakning fra 13,4 procent af stemmerne. Venstre der længe har måtte se nedgang i meningsmålingerne, kan nu se en lille fremgang. For nogle uger siden lå de til at modtage 10 procent af stemmerne, i den nyeste måling, står de til at ville modtage 11,8 % af stemmerne. Det skriver Netavisen Pio.

Se hele målingen her.

Annonce