Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny måling: Socialdemokratiet oplever tilbagegang

Politik

25/5/21 11:51

LTT

Mere end to procent af vælgerne vil stemme på et helt nyt parti, end de partier der er omstillingsparate nu.

En ny måling som Voxmeter har lavet for Ritzau viser at 2,3 procent af vælgerne vil stemme på et parti, der endnu ikke er opstillingsberettiget. Af ikke omstillingsparate partier kan nævnes Frie Grønne, som på nuværende tidspunkt har 11.000 ud af de 20.000 nødvendige vælgererklæringer, for at kunne stille op ved næste folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen har også et kommende parti på vej.  

Socialdemokratiet oplever tilbagegang
I den nye måling fra Voxmeter står Socialdemokraterne til 31 procent af stemmerne. I forhold til sidste uge, er det en tilbagegang på 0,8 procentpoint. Dog er det stadig en massiv fremgang i forhold til Folketingsvalget 2019. Denne tilbagegang kommer ovenpå en uge, som flere kommentatorer betegner som den værste uge for Socialdemokratiet siden folketingsvalget. Eksperterne peger blandt andet på hjemtagelse af børn og mødre fra de kurdiske lejre og beslutningen om at oprette et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere på Langeland. Den sidste måned, har uroen kostet Socialdemokratiet 1,6 procentpoint af vælgerne.

Fremgang for to blå partier 
Hos blå blok ses en stigning til De Konservative og Nye Borgerlige. Begge partier går 0,8 procentpoint frem i den nyeste måling. Det skriver netavisen Pio.

Stadig rødt flertal
Selvom Socialdemokratiet står til en tilbagegang i den nyeste måling, er der stadig udsigt til et rødt flertal bag statsminister Mette Frederiksen (S). Socialdemokratiet og de tre støttepartier står nemlig til 99 mandater, mens partierne i blå blok står til 76.

 

Annonce