Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Ny måling: Socialdemokratiet slået tilbage

Politik

21/6/21 11:49

LTT

Socialdemokratiet er i en ny måling slået tilbage til corona-starten, de er altså nu på samme niveau som da coronakrisen begyndte.

For første gang i år faldt regeringsspartiets opbakning til under 30 procent, i sidste uge. Endnu en gang, må socialdemokratiet konstatere en vigende vælgeropbakning. I en ny meningsmåling, lavet af Voxmeter for Ritzau står Socialdemokratiet til 28,4 procent af stemmer, og det er samme procent som partiet lå på, tilbage i marts 2020, da coronakrisen begyndte. Socialdemokratiet står dog stadig til fremgang, i forhold til Folketingsvalget 2019, med fem mandater. I den nye måling, kan man se at SF går frem, så de står til 9,1 procent af stemmerne, hvilket vil gøre SF til rød bloks andet største parti. Det skriver Netavisen Pio.

Venstre igen største parti i blå blok
I blå blok, kan Venstre notere sig en pæn fremgang. De går en procent frem, i forhold til sidste uge og kan med en opbakning fra 14,6 procent af stemmerne, igen kalde sig for blå bloks største parti. Konservative står til 13,8 procent af stemmerne, og dermed er Venste to mandater større end Konservative. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige noterer sig en lille fremgang med 0,3 procent af stemmerne. 

Rødt flertal
Trods en tilbagegang til Socialdemokraterne, ser det stadig ud til et rødt flertal. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale står til 96 mandater, mens blå blok står til 79 mandater. Det er det samme som ved Folketingsvalget 2019. 

De Radikale overvejer at gå over midten
Om det ved næste Folketingsvalg bliver en rød regering igen vides dog ikke. Sofie Carsten Nielsen, De Radikales politiske leder, har politisk-flirtet med flere af lederne fra partierne i blå klok. Hun har blandt andet udtalt, i en podcast at hun godt kunne se sig selv penge på Søren Pape Poulsen som statsminister, hun har ydermere leget med idéen om en regering hvor både Lars Løkke Rasmussen, Moderaterne, er med og LA’s politiske leder Alex Vanopslagh

Annonce